Mozgásfejlesztő parkot kapott a Vajda Péter Lakótelepi Óvoda


2017-10-26 11:39:38  | cikk: x  | fotó: Babos Petra  | Október 20. – Mozgásfejlesztő, mezítlábas taposó ösvény kialakításával tették szebbé a Pápai Városi Óvodák Vajda Péter Lakótelepi Óvodájának udvarát pénteken a Budapest Bank pápai fiókjának önkéntesei a Törődés Napja önkéntes akció keretében. Az eseményt a pénzintézet idén ősszel és télen országszerte 12 helyszínen rendezi meg. A Budapest Bank nemcsak a pénzügyek terén, hanem a társadalom és a környezet javítását célzó kezdeményezések kapcsán is fontosnak tartja a felelős gondolkodást. Az önkéntességnek nagy hagyománya van a banknál: ennek jegyében rendezik meg a Törődés Napja programsorozatot több mint másfél évtizede, évente két alkalommal. Az akciók a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását, a helyi lakosok életkörülményeinek és környezetének javítását célozzák, és segítséget nyújtanak a különböző civil kezdeményezések megvalósításához. A bank munkatársai által végzett kétkezi munkán túl a pénzintézet 100 ezer forinttal járul hozzá a munkálatokhoz.
„Az önkéntes eseménysorozathoz kapcsolódva olyan maradandó mozgásfejlesztő eszközt szerettünk volna kialakítani, amely nem csak a gyermekek hosszú távú jó közérzetét javítja, hanem egészségük megőrzéséhez is hozzájárul. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy különböző természetes anyagokból készült, érzékelést és vérkeringést serkentő mozgásfejlesztő mezítlábas ösvényt, Kneipp-parkot építünk az óvoda udvarán. Bízunk benne, hogy munkánkkal hozzájárulunk a kicsik mozgásfejlődéséhez és egészséges életmódra neveléséhez” – mondta Csőbörné Derczó Viktória, a pénzintézet pápai fiókjának vezetője.
A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájában kiemelt helyen szerepel a pénzügyi tudatosság, a kultúra és szellemi élet, az oktatás fejlesztése, valamint a szociálisan hátrányos helyzetűek és civil szervezetek támogatása. A „Budapest Bank Budapestért” és a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért; Alapítványokkal, valamint a „Budapest Bank Békéscsabáért” Programmal a pénzintézet az elmúlt 25 évben összesen közel 1 milliárd forinttal támogatta a közérdekű kezdeményezéseket.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-04-06 23:15:45

Dr. Kovács Zoltán: a választás tétje Magyarország jövője


2018-04-17 19:18:09

Kínai diplomata látogatott Pápára


2018-07-09 13:47:04

Nyári gyermektáborok a JMSZK-ban


2018-07-15 13:24:20

Szerencsés Pegazus Parádé