Megyei haditorna versenyt nyert a Petőfi Gimnázium


2017-11-09 11:09:01  | cikk: Haraszti Gábor  | Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően a Honvédelmi Minisztérium a 2017/2018-as tanévben is megrendezte az Országos Haditorna Verseny Veszprém megyei döntőjét. A szervezők célja ezzel a versenysorozattal az, hogy erősítsék a honvédség és a társadalom kapcsolatát, elősegítsék a honvédelmi nevelést, valamint népszerűsítsék a sportot és az egészséges életmódot. Fontos alapelvei a rendezvénynek a rend, a fegyelem, a kölcsönös segítségnyújtás, amelyek ahogy a honvédségben, úgy a sportban is meghatározóak. A verseny Veszprém megyei döntőjén 12 középiskola összesen 48 diákja vett részt, a tét az országos fináléban való részvétel volt. A négyfős csapatok különböző ügyességi és elméleti versenyszámokban mérhették össze tudásukat, ezek között akadálypálya, kézigránátdobás, váltófutás, légfegyveres lövészet, elsősegélynyújtás is szerepelt. A haditorna versenyen induló 12 csapat közül a legeredményesebb a Bánhalmi Marcell, Schenek Dániel, Ábrahám János, Varga Patrik összetételű petőfis csapat lett
- A tavalyi és tavalyelőtti tanév sikere kapcsán mindenképpen szerettünk volna az idei alkalmon is részt venni és természetesen folytatva a hagyományt, jól szerepelni - mesélte Koncz János, a Petőfi Sándor Gimnázium testnevelője. Már tavaly igyekeztem olyan csapattagokat keresni, akik nem végzősök és jó esetben két-három évig is együtt tudnak versenyezni, ezáltal még nagyobb lesz az összeszokottság és a rutin. Így is lett, a fiúk nagyon szépen szerepeltek, azt gondolom, nem férhetett kétség a továbbjutásunkhoz, hiszen a nyolc feladatból ötöt is sikerült megnyernünk, így nem izgultam az eredményhirdetésnél.
A döntőt 23 középiskola részvételével tavasszal Budapesten rendezik, és mivel a Petőfi ezidáig egy második és egy harmadik helyet szerzett, Koncz János diákjai megcélozzák az első helyet.

Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
Ez is érdekelhet

2017-08-31 06:26:16

A Kaposvár ellen törné meg rossz szériáját a Perutz


2017-08-08 20:04:56

Hajtós, szerethető csapat lesz a Perutz FC


2017-08-01 17:26:13

Táborozott a Zsoodance csapata


2017-08-03 17:36:36

Nem tudják vállalni az NB II-t