Visszanéző - Megjelent P. Tófeji Valéria újabb könyve


2017-11-17 11:07:24  | cikk: Babos Petra  | P. Tófeji Valéria huszadik könyvét mutatta be csütörtök délután az érdeklődő közönségnek a Jókai Mór Városi Könyvtárban. A Visszanéző című könyv színes képeit Simon M. Veronika festőművész készítette. A borítón őszi, hulló falevelek láthatóak, melynek kapcsán a szerző elmondta, a könyvben található igaz történeteket szimbolizálják ezek a falevelek. A kötet hátulján egy távolodó ember látható, akinek a lábnyomai látszanak. P. Tófeji Valéria szeretné, ha az ő könyvei lennének a lábnyomok, az emlékek a visszanézéskor.
P. Tófeji Valériától megtudtuk, édesanyjától örökölte szépre szomjas lelkét.
-Én mindig is érzékeny voltam a szép szóra. Most, hogy 80 éves elmúltam, úgy éreztem, van mire visszanézni, hiszen sok-sok emlékem van az elmúlt 80 évről. A könyv elején igaz történetekről olvashatunk. A 25-30 évvel ezelőtt kiadott könyveimet, azok, akik ezután születtek, még nem olvasták, ezért átdolgoztam, válogattam azokból, amelyek a szívemhez közel állnak. A mostani történetek pedig az utazásaim emlékei. Vannak humoros részek is a könyvben.
A könyv egy összegzés is egyben, ami a 80 évet összefogja.
P. Tófeji Valéria hozzátette, szeretné, ha az élete olyan példa lenne, amely családjának, volt tanítványainak is irányt mutatna. Szerinte először adni kell és utána várhatjuk, hogy kaphassunk.
A könyvbemutatón a NEJ irodalmi színpada és Bagi Sándor működött közre szintetizátoron.
A rendezvény dedikálással zárult.


Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-02-18 15:53:05

Bob herceg Pápán


2017-10-12 16:55:08

Interaktív környezetismeret óra az Erkelben


2017-12-04 18:02:40

Megkezdődött a munka a Deák Ferenc utcában


2017-09-24 13:51:11

Sikeres Vajda lakótelepi nap