Középpontban a gyermekek jogai


2017-11-23 13:00:05  | cikk:  | Pedagógusoknak és diákoknak tartottak tájékoztatást a pápai rendőrök a gyermekek jogainak világnapján.

A gyermekek jogairól szóló nyilatkozatot 1959. november 20-án fogadta el az ENSZ közgyűlése, azóta november 20-a a gyermekek jogainak világnapja. Ebből az alkalomból Véghné Vadas Mercedes címzetes rendőr őrnagy, a Pápai Rendőrkapitányság iskolai bűnmegelőzési tanácsadója a mezőlaki Arany János Általános Iskola pedagógusainak tartott előadást a gyermekbántalmazás felismerési lehetőségeiről. Tájékoztatójában kitért a gyermekek veszélyeztetettségének észlelése esetén szükséges teendőkről és a pedagógusokat is érintő jelzőrendszeri kötelezettségekről.

Ugyanezen a napon Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes megelőzési előadó a pápai Tarczy Lajos Általános Iskola 8. osztályos diákjait látogatta meg. A rendkívüli osztályfőnöki órán a gyermekek jogairól, valamint a kiskorúak által saját kortársaik sérelmére leggyakrabban elkövetett jogsértésekről és azok megelőzési lehetőségeiről beszélgetett a fiatalokkal. Kiemelte, hogy az iskolában esetenként előforduló testi sértések, garázda jellegű magatartások és becsületsértések akár bűncselekményként is minősülhetnek, ami miatt a 14 évet betöltött diákokkal szemben büntetőeljárás is indítható.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok 2018. január 24-én, szerdán 9-12 óra között fogadónapot tart Veszprémben, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság épületében a lakosság részére. A főkapitányi fogadónapra előzetes bejelentkezés szükséges...

2018-01-17 12:01:11

Főkapitányi fogadónap


2018-04-13 08:24:42

Bűn- és baleset-megelőzésről nyugdíjasoknak


Nyereményekre hivatkozva próbálják megtéveszteni a hívott félt. Kérjük, ne dőljenek be a csalóknak!  Az elmúlt időszakban országosan előfordult a trükkös csalások újszerű elkövetési módja. Ennek lényege, hogy ismeretlen személyek többnyire számkijelzés nélkül, esetenként számkijelzéssel...

2018-03-13 21:45:41

Újra akcióban a telefonos csalók!


2018-01-12 07:30:12

Előzzük meg az adathalászatot!