Középpontban a gyalogosok és a kerékpárosok


2017-11-30 15:13:02  | cikk:  | A gyalogosok és kerékpárosok láthatóságának fontosságára hívták fel a figyelmet a pápai rendőrök.
A Pápai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai - Horváth Tibor rendőr százados osztályvezető-helyettes és Kovács Attila címzetes r. törzszászlós balesethelyszínelő - 2017. november 24-én este a „Látni és látszani 2017- egymásért„ elnevezésű országos közlekedésbiztonsági kampány keretében Pápa egyik gyalog- és kerékpárútja közelében szólította meg az ott közlekedőket. Az akció során a rendőrök ellenőrizték a kerékpárok kötelező felszereltségét, majd a biciklisiket tájékoztatták az esetleges hiányosságokról. A megszólított kerékpárosok és gyalogosok számára láthatóságot növelő kiegészítőket - fényvisszaverő mellényt, kerékpár világítást és prizmát, valamint fényvisszaverő karszalagot - adtak át, amelynek alkalmával felhívták a figyelmet arra, hogy éjszaka és korlátozott látási viszonyok között különösen fontos, hogy a gyalogosok és kerékpárosok jól láthatóak legyenek a gépjárművezetők számára.
Az akció során a rendőrök azt tapasztalták, hogy több olyan kerékpár is közlekedett az utakon, amely világítással rendelkezett ugyan, de az előírt prizmákkal - első keréken két borostyánsárga küllőprizma, továbbá elöl fehér, hátul piros színű prizma - nem, vagy csak hiányosan.

Képek:


Címkék: rendőrségi
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2017-10-27 15:11:33

Biztonságban a megemlékezés napjaiban


A pápai rendőrök elfogták a szabadságvesztés letöltése miatt körözött helyi férfit.

A Pápai Rendőrkapitányság járőrei 2017. augusztus 18-án délután Pápa egyik utcájában igazoltatták a 23 éves H. Erik pápai lakost. Az intézkedés során megállapítást nyert, hogy a Veszprémi Törvényszék...

2017-08-22 10:40:02

A Veszprémi Törvényszék körözte


Egy családi ház udvarában próbált elbújni a pápai rendőrök elől egy körözött férfi.

A Pápai Rendőrkapitányság Határrendészeti és Közbiztonsági Alosztályának rendőrei - dr. Szegedi Zoltán rendőr százados, Kovács Péter rendőr törzsőrmester és Adamik Balázs rendőr törzsőrmester...

2017-11-21 09:19:54

El akart rejtőzni a rendőrök elől


Több alkalommal is lopott pápai munkahelyéről két pénztáros. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A Pápai Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 34 éves dabronyi nő és egy 19 éves pápai férfival szemben.

2017-11-13 08:16:32

Munkahelyükről loptak