Középpontban a gyalogosok és a kerékpárosok


2017-11-30 15:13:02  | cikk:  | A gyalogosok és kerékpárosok láthatóságának fontosságára hívták fel a figyelmet a pápai rendőrök.
A Pápai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai - Horváth Tibor rendőr százados osztályvezető-helyettes és Kovács Attila címzetes r. törzszászlós balesethelyszínelő - 2017. november 24-én este a „Látni és látszani 2017- egymásért„ elnevezésű országos közlekedésbiztonsági kampány keretében Pápa egyik gyalog- és kerékpárútja közelében szólította meg az ott közlekedőket. Az akció során a rendőrök ellenőrizték a kerékpárok kötelező felszereltségét, majd a biciklisiket tájékoztatták az esetleges hiányosságokról. A megszólított kerékpárosok és gyalogosok számára láthatóságot növelő kiegészítőket - fényvisszaverő mellényt, kerékpár világítást és prizmát, valamint fényvisszaverő karszalagot - adtak át, amelynek alkalmával felhívták a figyelmet arra, hogy éjszaka és korlátozott látási viszonyok között különösen fontos, hogy a gyalogosok és kerékpárosok jól láthatóak legyenek a gépjárművezetők számára.
Az akció során a rendőrök azt tapasztalták, hogy több olyan kerékpár is közlekedett az utakon, amely világítással rendelkezett ugyan, de az előírt prizmákkal - első keréken két borostyánsárga küllőprizma, továbbá elöl fehér, hátul piros színű prizma - nem, vagy csak hiányosan.

Képek:


Címkék: rendőrségi
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

Egy kerékpár hátsó kosarából lopta ki a bevásárló táskát egy 42 éves nő Lovászpatonán. A körzeti megbízottak előállították.

A helyi körzeti megbízottak 2018. április 3-án reggel értesültek arról, hogy aznap reggel eltűnt egy boltba tartó lovászpatonai asszony bevásárló táskája...

2018-04-09 13:07:40

Kerékpár kosarából lopott


2018-02-22 15:32:02

Több alkalommal is meglopta a kollégáit


2018-05-09 16:21:30

Hét baleset az elmúlt héten


2018-02-20 10:19:40

Elhajtott a baleset helyszínéről