Jótékony célú Mikulás futás


2017-12-03 18:36:48  | cikk: Haraszti Gábor  | Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal a közelgő ünnepek jegyében Mikulás futást szervezett a CardioMax Egyesület. A csípős hidegben kora délután a Fő téren gyülekeztek a résztvevők, akik három kategóriába adhatták le nevezésüket. Kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek szinte kivétel nélkül Mikulás sapkával a fejükön gyülekeztek a jó hangulatú bemelegítéshez, mely után dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte a futókat.
- Elismerésemet szeretném kifejezni a CardioMax Egyesületnek, amiért ezt a rendezvényt életre hívta és az egyre szaporodó pápai szabadidősport rendezvények között egy újabbal színesítette a naptárat. Nemes célt tűztek ki maguk elé, köszönet az abban közreműködőknek, mindenkinek jó sportolást kívánok.
A biztató szavak után útnak indult a legkisebbek mezőnye, akik egy kört futottak a Nagytemplom körül, majd a fiatalok és a nagyok teljesítették a rájuk szabott távot a Kossuth utcán keresztül. A verseny nem mellesleg jótékony célt is szolgált, hiszen a résztvevők adományaikkal a Vajda Péter Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány munkáját támogatták. Szabó György Vilmos főszervező öröme kettős volt, hiszen egyfelől sokan eljöttek, másrészről mintegy 72.000 forinttal tudtak hozzájárulni az alapítvány életének könnyebbé tételéhez.
- Sokat töprengtünk azon, hogy milyen apropóból rendezhetnénk így az év végéhez közeledve egy versenyt, végül úgy döntöttünk, hogy a más városokban is sikeres Mikulás futást hozzuk el a pápai futóbarátoknak. Összesen 111-en álltak rajtvonal mögé, ami azt figyelembe véve, hogy az első alkalom volt és a hőmérő higanyszála nulla fok alá csökkent, jónak mondható. Nagyon köszönjük mindenkinek a részvételt és a felajánlásokat, emellett hálásak vagyunk a támogatásért a pápai önkormányzatnak.
Berkes Béláné, az alapítvány kuratóriumi elnöke természetesen nagy köszönetét fejezte ki a szervezők felé, amiért rájuk gondoltak, és mint megtudtuk, a felajánlással céljuk, a Fenyveserdő Bölcsődében és a Vajda Péter Lakótelepi Óvodában folyó oktató-nevelő munka tárgyi feltételeinek javítása, különös tekintettel a mindkét intézményben működő halmozottan sérült gyermekekből álló speciális csoportok működésének támogatására.

Eredmények:

Kicsik, hajrá

Lányok
1. Gelencsér Kata (Pápa)
2. Demeter Boglárka (Tatabánya)
3. Bodzás Hanna (Pápa)

Fiúk
1. Varga Gergő (Sopron)
2. Adorján Tamás (Pápa)
3. Tóth Áron Csaba (Csorna)

Fiatalok, gyerünk!

Lányok
1. Horváth Regina (Pápai Atlétikai Club)
2. Flórián Rebeka (Pápai Atlétikai Club)
3. Tamás Lúcia (Pápai Atlétikai Club)

Fiúk
1. Figerl Boldizsár (Pápai Atlétikai Club)
2. Toki Máté (Pápai ELC)
3. Schermann Péter (Pápai ELC)

Nagyok, gyorsan!

Nők
1. Gulyás Anna (Pápai Atlétikai Club)
2. Nagy Lili Fanni (Győr)
3. Mórocz Katalin (Pápai Atlétikai Club)

Férfiak
1. Varga Péter (Csorna)
2. Tamás Attila (Pápa)
3. Cseke Norbert (CardioMAX SE)

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-01-31 15:51:29

Február 24-én rendezik a Télutó Kupát


2017-12-04 14:54:58

A vártnál nehezebben hozta a kötelezőt a Bakonyerdő


2017-11-20 18:42:46

Streetball pálya avató


2018-01-24 15:35:32

Frissebb volt a Siófok