Adventről a Pápai Polgári Körben


2017-12-16 10:56:59  | cikk: HuHa  | Év végi összejövetelére várta tagjait a Pápai Polgári Kör csütörtök este. A hagyományos Adventi beszélgetések című programot az Ipartestület székházában tartották, a rendezvény vendége Polgárdi Sándor evangélikus esperes volt.
Dr. Klempa Éva, a kör elnöke köszöntötte a megjelenteket

A megjelenteket dr. Klempa Éva, a kör alelnöke köszöntötte, emlékeztetve arra, hogy évek óta ezzel az összejövetellel zárják az esztendőt. Mint mondta, szeretnék, ha meghívottaik gondolatai, előadásai segítenék a kör tagságát az adventi elcsendesedésben, a karácsonyvárás megélésében.
Az alelnök szavait követően Kincses László szavalata hangolta ünnepvárásra a jelenlévőket, majd a rendezvény vendége, Polgárdi Sándor tartott előadást.
Polgárdi Sándor evangélikus esperes beszélt az adventi várakozás fontosságáról

Az evangélikus esperes múltidézéssel kezdte mondandóját, kitért a karácsonyi ünnepkör kialakulására, az ünnep jelentőségére, de beszélt advent lényegéről is, az elcsendesedésről, a böjtről, Jézus megszületéséhez kapcsolódó a várakozásról és az adventi jelképekről. Előadásában szólt arról is, miként élhető meg a mai világban az advent, hogyan párosítható az adventi időszak előtt megkezdődő karácsonyi csillogás, bevásárlási láz az elcsendesedés időszakával. Mint mondta, karácsonykor Isten megajándékozta az embereket egyszülött fiával, s az emberek is megajándékozzák szeretteiket az ünnep idején.
-A hívők és az útkeresők egyaránt megtalálják helyüket a betlehemi jászol szalmájának zizegésében - fogalmazott.
Az esperes kiemelte, a Biblia üzenete mellett a mai világ számára is értéket jelent a karácsony, Jézus születése, az Isten szeretetének megnyilvánulása.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2017-11-07 17:58:17

Pályaválasztási nap az Acsádyban


2017-12-21 21:24:19

Karácsonyi koncert az Erkelben


2017-11-20 21:46:05

T, mint...


2018-01-12 17:20:48

"A változás elkezdődött" - LMP sajtótájékoztató