Átadta a város az Eőri-Szabó család hagyatékát a megyei levéltárnak


2018-01-23 19:05:46  | cikk: Babos Petra  | Mint arról korábban már hírt adtunk, a város 17-19. századi okleveleket, pápai vonatkozású dokumentumokat vásárolt meg egy magángyűjtőtől. A hagyatékot Áldozó Tamás polgármester adta át Hermann Istvánnak, a Veszprém Megyei Levéltár igazgatójának és Petrik Iván főlevéltárosnak a magyar kultúra napján.
Hermann István, a Veszprém Megyei Levéltár igazgatója elmondta, nagy öröm számukra, hogy ismét egy gazdag iratanyaggal bővült a levéltár. Reméli, ha másnak is van birtokában hasonló anyag, azt rendelkezésünkre bocsájtja. Végül elmondta, nemrégiben egy svájci levéltár kereste fel őket, akik szintén egy hagyatékot adtak át nekik, természetesen térítésmentesen.
Áldozó Tamás polgármester az átadó kapcsán hangsúlyozta, amikor dr. Hermann István könyvtárigazgató megkereste az önkormányzatot, hogy egy magángyűjtő pápai vonatkozású iratokat, dokumentumokat adna hagyatékként a városnak, nagyon örültek, hiszen a legjobb, ha ezek az iratok pápai közgyűjteményekbe kerülnek.
-Örülök, hogy sokan úgy érzik, hogy tulajdonukban van olyan emlék, dokumentum, amit oda kell adni a köznek. Az Esterházy-kastélyba is kerültek vissza poharak, étkészletek, ami nagy öröm számunkra. Reméljük, a jövőben is gyarapodni fognak a közgyűjtemények e tekintetben - tette hozzá Áldozó Tamás.
Az értékes dokumentumok a pápai levéltárban kapnak helyet.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-04-13 16:02:54

Hétfőtől teljes útzár lesz a Jókai utcán


2018-05-30 12:23:52

Sok résztvevő az Allegro népdaléneklési versenyén


2018-05-27 08:45:17

Isten közelsége Rembrandt rézkarcain


2018-03-28 22:32:02

Átadták a pápai Szolgáltató Központot