Mandalák a könyvtárban


2018-03-05 10:57:46  | cikk: Babos Petra  | Különleges kiállításnak ad otthont a Jókai Mór Városi Könyvtár. Az érdeklődők az Ajka Városi Nyugdíjas Klubok Egyesülete Harmónia Klub mandala tárlatát tekinthetik meg április 3-ig.
A mandala egy ősi szimbólum, ami kört vagy középpontot, de önismeretet és öngyógyítást is jelent.
-Valamennyiünk életében vannak napok, amikor úgy gondoljuk, elég volt, kicsit megfáradtunk, mostanság nem foglalkoztunk lelkünkkel, csak a szürke hétköznapok, a mókuskerék, a mindennapok gondja-baja. Ilyenkor érdemes magunkra szánni egy kis időt, ami a mi időnk, ami arról szól, hogy egy kicsit feltöltődünk, a lelkünkben helyreáll a béke. Erre kiválóan alkalmas a kézművesség: a kötés, a horgolás, a varrás vagy éppen a mandala - mondta megnyitójában Pálosiné Nagy Katalin, a klub egyik tagja, aki hozzátette, a jelenlegi kiállítást megtekintve mindenki láthatja, milyen sokszínű ez a világ, épp olyan, mint amilyenek a klubtagok. A mandala-készítés kortalan, színezett unoka és nagymama is egyaránt, 2 évestől 85 évesig.
A klub tagja kiemelte, a mandala-készítés megnyugtat, regenerál, növeli az agy kapacitását, segíti az összefüggések megértését, a tanulást, inspirál és energiával tölt fel attól függően, hogy mire van szükségünk.
Tihanyiné Hernádi Judit, a Harmónia Klub vezetője elmondta, a klubjuk 2016 májusában alakult, de régóta ismerik egymást, amikor is énekkarként működtek. A mandala-készítés nagyon jó érzés, hiszen kikapcsol és megnyugtat, de szórakoztat is.
-Nagyon szerteágazó a tevékenységi területünk. Van sportos, túrázó és énekes csoport is. Én rajztanár voltam, a mandala-készítést nagyon megkedveltem, ismerőseimnek névnapjára mindig egy szép mandalát adok - mesélte a klub vezetője, aki hozzátette, a mandalákat 27 csoporttagjuk készítette, összesen több mint száz mandalát hoztak el.
A rendezvényen a Harmónia Dalkör működött közre.
A kiállítás megnyitón minden résztvevő egy-egy könyvjelzőt kapott ajándékba az ősi szimbólummal ellátva.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-03-27 19:23:24

Helyesírási verseny Gerencsér Attila emlékére


2018-03-25 11:07:08

Zanzafix születésnapját ünnepelték


2018-01-23 19:05:46

Átadta a város az Eőri-Szabó család hagyatékát a megyei levéltárnak


2018-05-13 22:55:16

Az orgona lordjai a református ótemplomban