Megtisztították a Turult is


2018-03-10 11:38:51  | cikk: HuHa  | A Március 15. téren álló Petőfi és Jókai mellszobrok után a Turul szobor és az alatta lévő dombormű is megszépült a köztéri emlékművek helyreállításának sorában. A Városgondnokság által elvégeztetett munkák idei első eleme volt ez, a következő időszakban a Fő téri korsós lány szobrát is megtisztítják majd a vízkőtől. Bakó István, a Városgondnokság igazgatója érdeklődésünkre elmondta, a cél az volt, hogy az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának városi ünnepségére megszépüljenek a Március 15. tér szobrai.
Nem lehetett levenni a helyéről a tisztításra és patinázásra váró szobrot 

A munkával megbízott szakember eredetileg szerette volna leemelni a turult a talapzatról és úgy elvégezni a tisztítást és patinázást, azonban a szobor rögzítése ezt nem engedte. Így tegnap a helyszínen, daruskocsiból végezte el a munkát. A talapzaton látható dombormű tartóelemei viszont sérültek voltak, javításra szorultak, ezért azt leszerelték és elszállították a térről.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-05-08 19:55:51

A pillanat megragadásának művészete


2018-05-10 22:37:20

Paff és barátai Pápán


2018-01-23 00:20:54

A kultúra mindannyiunk számára zsinórmérték


2018-01-31 21:15:17

Rendőri pályára invitálták a fiatalokat