25 éves a Bakony Judo Klub


2018-03-13 11:01:23  | cikk: Haraszti Gábor  | 1992 végén a Pápai SE judo szakosztályának három tagja, Véghné Vadas Mercedes, Végh József és Balikó András megköszönte addigi edzőjük, Lőrincz Dezső munkáját, és azt, hogy megszerettette velük a judo sportágat, majd elbúcsúztak mesterüktől és új terveket szőttek. Néhány hónappal később, egészen pontosan 1993. március 8-án, idősebb Hernádi Tamás segítségével 11 alapító taggal hivatalosan is kezdetét vette egy új sportegyesület, a Bakony Judo Klub története. Ennek már 25 éve. A jeles évfordulóról természetesen nem feledkeztek meg az egykori alapítók és a mostani tagok, a Pápai Küzdősport Centrumban az edzés végén tortával lepték meg a judo palántákat és közösen elevenítették fel a 25 évvel ezelőtti indulást.
- Egy nagyon bizonytalan dologba ugrottunk bele a kilencvenes évek elején - mesélte Végh József alapító. - Szerettünk volna judózni, de a PSE után nem igazán tudtuk ennek mi a szervezett formája. Szerencsére előbb Hernádi Tamás, az akkori Sportigazgatási Társulás vezetője, és id. Koncz Sándor is a segítségünkre sietett, előbbi egy új egyesület alapítására tett javaslatot, utóbbi az edzéseknek helyet adó terem megtalálásában állt mellénk. Sokat dolgoztunk, de megérte, hiszen március 30-án bejegyzett minket a Veszprém Megyei Bíróság, onnantól kezdve hivatalosan működünk. Még abban az évben két versenyen már el tudtunk indulni, és ahogy haladt az idő, egyre többen lettünk és egyre jobb eredményeket értünk el. A megnövekedett taglétszám miatt idővel a Munkácsy tornaterme szűknek bizonyult, ezért átköltöztünk a Refi tornatermébe, itt már heti három alkalommal foglalkoztunk a gyerekekkel, majd az önkormányzat anyagilag is mellénk állt és még több versenyre utaztunk el, ezzel párhuzamosan egyre komolyabb eredmények is fűződnek a Bakony Judo Klub nevéhez.
Végh József elmondta, első országos bajnokuk Fekete Erzsébet volt, mellette minden kornak megvolt a maga élversenyzője, aki a hátán vitte az egyesületet, ilyen volt Takács Nikoletta, Kozma Milán, Koloványi Róbert, Székely Mária, Csizmadia Gábor, Csizmadia László, Vass Eszter és még hosszan lehetne folytatni a felsorolást. A klub idén lemondott elnöke hozzátette, eddig és ezután is arra törekednek, hogy aki judózni szeretne, náluk megtalálja a számításait és egy családias légkörben minél több embernek sportolási lehetőséget biztosítsanak.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-04-06 21:05:12

Közel 2000 sportolót támogat a város


2018-03-23 10:20:51

Emlékfutást szervez a Református Gimnázium


2018-04-19 12:53:32

A teljesítőképesség határait feszegetik


2018-06-01 21:32:35

Elúszott a bronz az U19-nek