Prevenciós délelőtt Pápasalamonban


2018-03-19 09:04:55  | cikk:  | 
A pápai rendőrök bűnmegelőzési lakossági fórumra hívták a Pápasalamonban élőket, majd kerékpárokat ellenőriztek és időseket kerestek fel otthonukban.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2018. március 14-én délelőtt a pápasalamoni Kultúrházban tartottak bűnmegelőzési lakossági fórumot. A rendőrök a betörések, a besurranások és az alkalmi lopások megelőzési lehetőségeit ismertették, majd a résztvevők számára átadták a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által készített „Biztonságos az otthonod?” című prevenciós kiadványt, amely a „HázŐrző” alkalmazást ismerteti. Az alkalmazás okostelefonra letöltve segíti az otthonok biztonságosságának tesztelését. Az eredmény megmutatja a gyenge pontokat és tanácsokat ad a biztonság növelése érdekében. Végezetül a megjelentek a 112-es ingyenes segélyhívószám rendeltetésszerű használatáról is tájékoztatást kaptak.

A fórumot követően a kerékpárral érkezők járműveit ellenőrizték a rendőrök, amelynek során felhívták a figyelmet a hiányzó kötelező tartozékok pótlására, majd láthatósági mellényt és kerékpárcsengőt adtak ajándékba.

A délelőtt végén a helyi önkormányzat munkatársának kíséretében egyedül élő időseket kerestek fel otthonukban a rendőrök, akik számára személyre szóló vagyonvédelmi tanácsokat adtak át.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-03-15 08:15:16

Lezárt nyomozás: Egy személygépkocsi kerékpárral ütközött


2017-12-21 15:32:36

Biztonságban a piacon


A pápai rendőrök vádemelési javaslattal zártak le egy lopás vétsége miatt folytatott nyomozást.

Az eljárás adatai szerint egy 53 éves pápai asszony 2015. november 10. és 2018. január 3. között több alkalommal tulajdonított el Pápa belvárosából cserepes vagy balkonládában elhelyezett...

2018-03-28 14:24:45

Lezárt akta: Dísznövényeket lopott


2018-04-13 08:24:42

Bűn- és baleset-megelőzésről nyugdíjasoknak