Prevenciós délelőtt Pápasalamonban


2018-03-19 09:04:55  | cikk:  | 
A pápai rendőrök bűnmegelőzési lakossági fórumra hívták a Pápasalamonban élőket, majd kerékpárokat ellenőriztek és időseket kerestek fel otthonukban.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2018. március 14-én délelőtt a pápasalamoni Kultúrházban tartottak bűnmegelőzési lakossági fórumot. A rendőrök a betörések, a besurranások és az alkalmi lopások megelőzési lehetőségeit ismertették, majd a résztvevők számára átadták a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által készített „Biztonságos az otthonod?” című prevenciós kiadványt, amely a „HázŐrző” alkalmazást ismerteti. Az alkalmazás okostelefonra letöltve segíti az otthonok biztonságosságának tesztelését. Az eredmény megmutatja a gyenge pontokat és tanácsokat ad a biztonság növelése érdekében. Végezetül a megjelentek a 112-es ingyenes segélyhívószám rendeltetésszerű használatáról is tájékoztatást kaptak.

A fórumot követően a kerékpárral érkezők járműveit ellenőrizték a rendőrök, amelynek során felhívták a figyelmet a hiányzó kötelező tartozékok pótlására, majd láthatósági mellényt és kerékpárcsengőt adtak ajándékba.

A délelőtt végén a helyi önkormányzat munkatársának kíséretében egyedül élő időseket kerestek fel otthonukban a rendőrök, akik számára személyre szóló vagyonvédelmi tanácsokat adtak át.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-03-19 09:04:55

Prevenciós délelőtt Pápasalamonban


A pápai rendőrök vádemelési javaslattal zártak le egy csalás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást.

A nyomozás adatai szerint az egyik pénzintézet 2018 februárjában tett feljelentést egy 36 éves békási férfi ellen, aki 2017. február 14-én áruvásárlási és szolgáltatási...

2018-04-20 15:58:17

Nem fizette a törlesztő részletet


A pápai rendőrök két órán belül kétszer is tetten értek egy ittasan vezető 24 éves férfit.

Az eljárás adatai szerint a Pápai Rendőrkaptányság rendőrei 2018. március 10-én 2 óra 30 perckor, majd ugyanezen a napon 4 órakor is intézkedés alá vontak Pápán egy személygépkocsival közlekedő...

2018-03-12 15:01:50

Két alkalommal is ittasan vezetett


A pápai rendőrök néhány órán belül két ittas járművezetőt is tetten értek.

A Pápai Rendőrkapitányság járőrei 2018. január 22-én 17 órakor Pápán igazoltattak egy 63 éves helyi férfit, aki elektromos kerékpárral közlekedett, annak motorját igénybe véve. Néhány óra múlva pedig...

2018-01-24 07:50:10

Ittasan vezettek