Közlekedésbiztonsági délelőtt a mihályházi óvodában


2018-03-28 15:17:42  | cikk:  | A gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályaival ismerkedtek 2018. március 28-án délelőtt a mihályházi Négyszögletű - Kerekerdő Óvoda növendékei.

A foglalkozás első részében az úttesten történő biztonságos átkelés szabályairól, a gyermekbiztonsági rendszer és a biztonsági öv használatának fontosságáról, valamint a kerékpár kötelező tartozékairól beszélgettek a gyermekek a Pápai Rendőrkapitányság megelőzési előadójával. Az ovisok megtanulták, hogy az úttesten csak körülnézést követően szabad átkelni, majd felpróbálhatták az óvodának ajándékul hozott gyermek méretű kerékpáros bukósisakot és láthatósági mellényt. Ezt követően az intézmény udvarán felállított kerékpáros pályát vették birtokba a fiatalok. A legkisebbek futó biciklivel és műanyag kismotorral, a nagyobbak kétkerekű kerékpárral mentek végig a közlekedési táblákkal szegélyezett mini KRESZ pályán, ahol esetenként az előttük áthaladó gyalogosoknak is elsőbbséget kellett adniuk.

A délelőtt végén mindenki beülhetett a rendőrautóba, majd az Országos Baleset-megelőzési Bizottság jóvoltából valamennyi kisgyermek fényvisszaverő csíkokkal ellátott tornazsákot kapott ajándékba.

Képek:


Címkék: rendőrségi
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-04-25 15:53:37

Értékesítették a lopott akkumulátorokat


2018-06-01 14:29:12

Akkumulátorokat loptak, lezárult a nyomozás


A „Polgárok vagyonvédelmét elősegítő bűnmegelőzési program” és a határvadász toborzás keretében 2018. április 22-én (vasárnap) 9 órától 11 óráig a pápai Interspar áruházban (Pápa, Celli út 21.) várja az érdeklődőket a Pápai Rendőrkapitányság.

Az információs ponton...

2018-04-19 13:10:00

Prevenció és toborzás az Interspar áruházban


Egy csóti házból lopott el több százezer forintnyi ékszert egy helyi férfi, a körzeti megbízott pár nap múlva a padláson rejtőzködve találta meg.

A sértett 2018. május 9-én értesítette a rendőrséget arról, hogy mialatt orvosnál volt, valaki ellopott a hálószobájából több százezer...

2018-05-18 14:35:00

Ékszereket lopott