Prevenciós délelőtt egy pápai általános iskolában


2018-05-18 14:32:13  | cikk:  | Pápán is kipróbálhatták a diákok az új bűnmegelőzési programot és regisztráltathatták kerékpárjaikat.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai prevenciós foglalkozást tartottak 2018. május 16-án a Pápai Weöres Sándor Általános Iskola  7. osztályos tanulói részére. A Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megvalósult „Fókuszban a biztonság” elnevezésű pályázat keretén belül megtartott játékos vetélkedőn a gyermekek megszabadították Gordont, a plüssjátékmackót a bilincseitől.

Gordon, aki egy gyermeket szimbolizál, a társai által elszenvedett zaklatássorozat nyomán előbb zárkózottá vált, nem találta társaival a megfelelő kapcsolatot és gyakran keveredett diáktársaival konfliktusba. Egy idő után már az online világból is fenyegetéseket kapott, s teljesen magára maradt. Ahhoz, hogy Gordon újra boldog gyermek legyen, ki kell szabadítani a „börtönéből”, ahová a társai juttatták. A kiszabadításhoz ötfős csoportokban különböző logikai feladatokat oldottak meg a diákok. A gyerekek a helyes megoldások után egy-egy dobozon lévő lakat kinyitása után újabb feladatokkal, kihívásokkal szembesültek.

A bűnmegelőzéssel foglalkozó kollégák egy társasjáték segítségével hívják fel a figyelmet az áldozatok helyzetére, a segítségnyújtás lehetséges módjaira és a bűnmegelőzés fontosságára. A játék az internetes zaklatásra és az erőszakra összpontosít, de segítségével a diákok átfogó képet kapnak a bűnmegelőzés, az áldozatvédelem lényegéről.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai felhívták a gyerekek figyelmét, hogy fogadják meg az alábbi internet használattal kapcsolatos tanácsokat.

?         Ne hagyd őrizetlenül a számítógépet és ne maradj bejelentkezve, amikor nyilvános helyen "csetelsz", vagy belépsz a közösségi oldaladra!

?         Képeket (főleg erotikus tartalmúakat) soha senkinek ne küldj át, mert bárki bármikor visszaélhet vele, akár zsarolhatnak is, illetve zaklathatnak miatta!

?         Letöltések alkalmával figyelj, hogy csak azokat a tartalmakat töltsd le, ami nem tilos, mert az illegális tartalom letöltését a törvény bünteti!

A program után a tanulók a Bike Safe program keretein belül regisztráltathatták kétkerekűiket az országos nyilvántartórendszerbe. A regisztrációkor minden, a kerékpárra vonatkozó adat, információ rögzítésre került, amely egy későbbi bűncselekmény esetén megkönnyítheti a hatóságok munkáját. Beazonosíthatóvá válnak a kerékpárok és így azok nagyobb valószínűséggel visszakerülhetnek jogos tulajdonosaikhoz. A rendőrség munkatársai a kerékpár-regisztráció mellett hasznos bűnmegelőzési tanácsokkal látták el az érdeklődőket, hogy ne váljanak bűncselekmény áldozataivá.

A pápai rendőrök a délelőtt folyamán a „Házhoz megyünk” országos bűnmegelőzési program keretében a Szabó Ervin utcai körzeti megbízotti irodában, majd délután a pápai Szent József-kápolnában vagyonvédelmi tanácsokkal várták az érdeklődőket.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy az intenzív havazás miatt megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék a gépjárműveiket. Csökkentsék a sebességet és tartsanak nagyobb követési távolságot. Balesetveszélyes a havas,...

2018-02-20 11:07:15

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálatának közleménye


A „Polgárok vagyonvédelmét elősegítő bűnmegelőzési program” és a határvadász toborzás keretében 2018. április 22-én (vasárnap) 9 órától 11 óráig a pápai Interspar áruházban (Pápa, Celli út 21.) várja az érdeklődőket a Pápai Rendőrkapitányság.

Az információs ponton...

2018-04-19 13:10:00

Prevenció és toborzás az Interspar áruházban


A Pápai Rendőrkapitányság 2018. május 16-án Pápán tartja a „Házhoz megyünk!” országos rendőrségi bűnmegelőzési program következő rendezvényét.

A rendőrség munkatársai 10 órától 11 óráig a Pápa, Szabó Ervin u. 54. szám alatti körzeti megbízotti irodában kialakított...

2018-05-10 17:10:04

„Házhoz megyünk” Pápán


2018-05-10 17:05:49

BikeSafe regisztráció Pápán