Rendőrségi programok Dákán


2018-07-03 13:42:38  | cikk:  | A pápai rendőrök bűn- és baleset-megelőzési programokkal vettek részt egy Veszprém megyei intézményben.

A dákai intézmény felkérésére 2018. június 29-én délelőtt a Pápai Rendőrkapitányság két munkatársa - Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, megelőzési előadó és Bóka Péter rendőr főtörzsőrmester, körzeti megbízott - kerékpáros ügyességi és szabályossági kerékpáros pályával készült a lakók számára. A kerékpározni tudok kipróbálhatták ügyességüket a szlalomozásban, valamint gyakorolhatták az elsőbbségadást a gyalogos-átkelőhely és az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla közelében. Ezzel párhuzamosan az érdeklődők megnézhették a bilincset valamint a csapatszolgálati pajzsot és a sisakot is, továbbá mágneses táblák segítségével ismerkedhettek a közlekedési táblákkal és a kerékpár kötelező tartozékaival. A rendőrségi program egy prevenciós előadással zárult, amelynek során a megelőzési előadó többek között a kábítószerek fogyasztásának negatív élettani hatásáról és annak büntetőjogi következményeiről tájékoztatta a lakókat. Felhívta a figyelmet, hogy kerüljék a bódító hatású szerek fogyasztását, mértékkel fogyasszanak energiaitalt. A Pápai Rendőrkapitányság munkatársa megtörtént esetek bemutatásán keresztül szemléltette, hogy az alkohol vagy egyéb bódító szer hatása alatt megnövekedhet a bűnelkövetővé vagy áldozattá válás kockázata.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-04-20 13:37:10

Tizenegy baleset az elmúlt héten


2018-02-22 07:50:16

Az idősek biztonságáért


A pápai rendőrök vádemelési javaslattal zártak le a nyomozást annak a 28 éves férfinak az ügyében, aki egy helyi étterem kasszájából lopott.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk,...

2018-06-15 09:07:38

Lezárult a nyomozás: volt munkahelyéről lopott


2018-03-15 08:15:16

Lezárt nyomozás: Egy személygépkocsi kerékpárral ütközött