A Pápai Hősök Napja


2009-08-10 16:36:15  | cikk:  | 


A Történelmi Napok utolsó napja, augusztus 16-a a Pápai Hősök Napja. 10 órától a katonai hagyományőrzők felvonulása kezdődik, a lovasiskolától a Szent István útig tart a huszárparádé. A délelőtt folyamán több helyszínen is lesz koszorúzás és emléktábla-avatás: 10 órakor a Huszár lakótelepen az ejtőernyős emlékműnél, háromnegyed 11-kor a Március 15. téren az ihászi csata emlékművénél, 11 órakor a Korvin utcán Lubienszky János emléktáblájánál róhatjuk le tiszteletünket.

A Honvéd tábori konyha aznapi ajánlata, a „nemzetőr-gombóc „: húsgolyók gerslivel, lencsés rövid lében, rozscipóval és tejfölös-ecetes tárkonnyal ízesítve.

A vállalkozóbb kedvűeket továbbra is várja a krampampuli, a kicsiket huszárpróbákkal, az idősebbeket a népművészet mesterei várják bemutatókkal és vásárokkal.

15 órakor a Borfalu színpadán cirkusz lesz a Ládafia Bábszínház előadásában, őket váltja a Tihanyi Vándorszínpad előadásában János Vitéz. Történelmi lovasverseny keretében megjelennek „Kmety tábornok lovasai” a Bajvívó téren 18 óra 30 perckor, ezt követően 19 óra 30 perckor verbunk és népi hangszer virtuózok versengenek az ajkai, pápai táncosok és zenekarok közreműködésével a Borfalu színpadán.

21 órakor lesz a festőverseny díjkiosztója, elbúcsúznak városunktól a neves pápai ifjak, és huszárbúcsúztatóval ünnepélyesen lezárulnak a Pápai Történelmi Napok. 21:30-kor kezd Szarka Gyula (Ghymes), koncertjének címe: A bor és a lányka.

Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
Ez is érdekelhet