Emléktábla-avatás és koszorúzás a Huszár lakótelepen


2009-08-16 13:51:10  | cikk:  | fotó: Tóth Tamara  | Ma délelőtt 10 órakor dr. Kovács Zoltán, Pápa város polgármestere és Huszár János leplezték le az emléktáblát a Huszár lakótelepi Helyőrségi Művelődési Otthon falán. Előtte Fejes Sándor helytörténész avató beszéde hangzott el. Részt vettek az avatáson a soproni hagyományőrzők, Bocskay László, a Huszár lakótelep és környéke önkormányzati képviselője; a honvédség és a rendőrség vezetői is jelen voltak. A Honismereti Kör és a Huszár Egyesület javasolta a tábla állítását, a kivitelezés anyagi hátterét Pápa város önkormányzata biztosította. A tábla hirdeti azt az áldozatos tevékenységet és azokat az emlékeket, amit Pápa, mint katonaváros az előző években elért.
Az avatás után átsétáltak az emlékezők Vitéz Bertalan Árpád honvéd ejtőernyős emlékművéhez, ahol lerótták tiszteletüket és koszorúkat helyeztek el az elhunytak emlékére. Az emlékműnél megindító beszédet mondott vitéz Harmat Lajos, a Veterán Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége nevében.

Tóth Tamara

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2017-12-04 15:35:39

Holnaptól aszfaltozzák a Vásár utcát


2017-09-28 21:51:59

A lakosok véleményét várták


2018-02-22 22:19:04

Gőgös Zoltánnal szemben az Együtt sem indít egyéni jelöltet


2018-01-16 13:40:51

Újabb kiadvány a nyertes pályázatokról