Honismereti tábor a könyvtárban


2012-06-19 21:37:11  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 21. alkalommal szervezte meg a Jókai Mór Városi Könyvtár a Honismereti tábort, melynek a könyvár gyermekolvasóterme ad otthont tegnap reggeltől egészen a jövő péntekig, azaz június 29-ig. A tábor 15 kisdiák részvételével zajlik.  Váminé Molnár Emma könyvtáros, a tábor egyik szervezője érdeklődésünkre elmondta, a kéthetes nyári tábor célja, hogy a résztvevőkkel közelebbről megismertesse a város nevezetességeit, természetesen játékos formában, s meg is keressék ezen helyszíneket.
- Minden nap van szabad program a kicsiknek, hiszen szünet van. Délelőttönként a könyvtárban játszunk, gyöngyöt fűzünk, sakkozunk, hulahopp karikázunk, mesét nézünk, a Várkertben játszunk vagy éppen könyveket olvasgatunk, mindenki saját érdeklődésének megfelelőt. Csütörtökön az Öreghegybe kirándulunk, amiről már előzetesen mesélünk a gyerekeknek. Pénteken Bakonybélbe megyünk, a jövő héten pedig Döbröntére, valamint a Ferences templomot látogatjuk majd meg. Erről nagyon sok kedves történetünk van, amit elmondunk a gyerekeknek Papp Gabriella könyvtáros kolléganőm közreműködésével. Ismerkedünk a Somló-heggyel is Üveges Sándor: A somlói őzkönny című könyv segítségével. A tábor részvételi díja tartalmazza az ebédet és az uzsonnát is - mondta a szervező.
A táborban résztvevő gyerekek között nem egy olyan van, aki már nem első alkalommal jött el a kéthetes programra.
Szalóky Szofi elmondta, már másodszor jött el a táborba, ahol nagyon jól érzi magát.
Buzás Réka, a Tarczy Lajos Általános Iskola diákja már harmadik alkalommal táborozik a könyvtárban, hiszen rendkívül szeret itt lenni.
- Tavaly is jól éreztem magam a kézműves foglalkozásokon, de sokat tanultam a városról is, hiszen jártunk a Petőfi-házban, és sokat kirándultunk. Az idei nyáron még tánc-és lovas táborba is megyek - tette hozzá a kislány.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-02-07 22:05:35

Biztonságosan internetezni


2018-03-16 21:58:01

Európai uniós fejlesztések nyílt napja a Várkertfürdőben


2018-03-13 22:32:13

Kirándulás egy őrült világába Szabó Szilárddal


2017-12-19 21:05:20

Adomány az állatvédőknek