Tiltakozó akciót szervez a Pápai Hús szakszervezete


2013-07-19 21:07:37  | cikk: HuHa  | 


Szombat délelőtt 10-12 óra közötti időre tiltakozó akciót szervezett a Kossuth utcára a Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete. Az egyik helyi hirdetési lapban megjelent közleményük szerint a villámakciónak nevezett megmozdulást azért tartják, mert a Pápai Hús 1913 Kft. 2013. június 28-án felmondta a vállalat és a dolgozókat képviselő szakszervezet közötti kollektív szerződést. Meglátásuk szerint a KSZ felmondása jogellenesen történt és megszűnése tíz-harmincezer forint kiesést is jelenthet a dolgozóknak havonta.

A hír hallatán Áldozó Tamás megkeresésünkre úgy reagált, hogy jogellenesség történt-e, azt a bíróság jogosult eldönteni, és ezt semmilyen megmozdulás nem helyettesítheti. A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a KSZ hatálya a felmondást követő harmadik hónap végén szűnik meg, új kollektív szerződésről ez idő alatt van lehetősége megegyezni a munkáltatónak és a munkavállalóknak. A cég többségi tulajdonosát, az önkormányzatot képviselő városvezető kiemelte, nem szabad megfeledkezni arról sem, a korábbi ügyvezetés felelőssége, hogy idáig jutott a húsipari vállalat és a korábbi felelőtlen gazdálkodás következményeként a munkáltatónak jelenleg minimális mozgástere van a dolgozói juttatások szabályozására.

Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-02-04 10:31:11

Örökség serleg az Erkel iskolának


2018-03-25 10:15:59

Ez most nem csak négy évre szóló döntés - beszélgetés Kövér László házelnökkel


2018-03-13 22:42:50

Megható megemlékezés jótékony céllal


2018-04-11 23:11:07

Közlekedési versenyek iskolásoknak