Kiváló tehetségsegítő elismerésben részesült Tegyi Tibor


2013-09-06 07:38:14  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Kiváló tehetségsegítő elismerésben részesült Tegyi Tibor főképe
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Nemzeti Tehetség Program keretében több éves kiemelkedően eredményes és áldozatos tehetségsegítő munkájának elismeréseképpen Tegyi Tibor számára a Bonis Bona - A Nemzet Tehetségeiért díjat adományozta. Az ünnepélyes díjátadót augusztus 28-án, a Nemzeti Színházban tartották. Az eseményen közel 500 díjazott vett részt. Az oklevelet dr. Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár adta át.  Bonis bona discere, vagyis a Jótól jót tanulni című latin közmondás vált névadójává annak a kitüntetésnek, amelyet 2013 tavaszán a Nemzeti Tehetség Program keretében alapított az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A díj a Nemzeti Tehetség Program megvalósítása során kiemelkedő munkát végző magyarországi és határon túli általános, középiskolai és szakiskolai pedagógusok, oktatók munkáját ismeri el a kiváló tehetséggondozó, a kiváló tehetségsegítő és a kiváló versenyfelkészítő kategóriákban.
Tegyi Tibor, a pápai Weöres Sándor Általános Iskola igazgatóhelyettese pályája kezdetétől folyamatosan osztályfőnök. 1993-ban alapította a Paca diákújságot, melynek azóta is vezető szerkesztője, mentora. Nem Art színjátszó csoportjával több városi, megyei, területi és országos versenyen vett részt folyamatosan, nagy sikerrel. Prózamondói, szavalói többször szerepeltek kiválóan városi, megyei és országos megmérettetéseken. Városunk amatőr felnőtt színtársulatának tagjaként, nemcsak rendezőként, hanem aktív résztvevőként is bekapcsolódik a színjátszásba. Diákjai tisztelik, példaként látják. A szülőkkel és a kollégákkal közvetlen, nyílt kapcsolatot tart. Kreativitását több helyen is kamatoztatja, szereplője a városi közéleti eseményeknek. Az iskola kulturális bemutatójának mindenkori rendezője, évente kolléganőjével a nyári színjátszós táborok rendezője. Emberi, pedagógiai munkája kitartása példaértékű a környezetében. Fáradhatatlan, energikus, kisugárzó a személyisége, környezetére nagy hatással van. Mind a tanóráin, mind a drámafoglalkozások felépítésében precíz és következetes. Példás családi életet él.
Tegyi Tibort a szülők terjesztették fel erre az elismerésre, diákjaival elért kiváló versenyeredményei alapján. A pályázati felhívásra Tóth Judit szülő bukkant az interneten keresztül.
- Tibor négy évig volt a fiam osztályfőnöke és nagyon sokat dolgozott a gyerekekért ez idő alatt, mind magyarból, drámából és versenyfelkészítésből is. Én úgy gondolom, mindent megtesz a diákokért, és pedagógusként is úgy látom, hogy otthonosan mozog minden tanított tantárgyában.
Plegányiné Molnár Mónika elmondása szerint a gyerekeik volt osztályfőnöke rengeteg színes, változatos programot szervezett a diákoknak. A szülők szerint Tibor nagyon megérdemelte ezt az elismerést, örülnek, hogy gyermekeik osztályfőnöke lehetett.
Tegyi Tibor hatalmas meglepetésként élte meg ezt az elismerést.
- Egy nevelőtestületi értekezleten az igazgatóm azt mondta, hogy nézzem meg a levelezésemet, mert nyertem egy pályázaton. Ezt követően hamarosan csengett a telefonom és Tóth Judit is ugyanezt mondta nekem. Gyorsan megnyitottam az emailt és csak csodálkoztam, hogy miről is tájékoztattak az üzenetben. Korábban nem is hallottam erről a pályázatról. Nagyon meglepődtem és jól esett, hogy a szülők felterjesztettek. Az elismeréshez azonban nemcsak én kellettem. Kellettek olyan diákok és olyan szülők, mint amilyenek engem körülvettek. Egy olyan iskola, ami lehetővé teszi, hogy tehetséges diákokat neveljünk, hogy őket utazásokkal, szereplésekkel támogassuk, teret adjunk nekik, hogy a tehetségüket kamatoztassák.
- Köszönöm a szülőknek a támogatást, s az előző osztályomnak a négy évet, amit sosem felejtek el – zárta gondolatait Tegyi Tibor.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-08 12:47:48

Példaértékű összefogásból új játékok a tapolcafői óvodában


ajánlott cikk főképe

2020-04-23 08:44:36

Új út épül


ajánlott cikk főképe

2020-07-11 16:27:14

Zumba bemutatóval zárult a családsegítős tábor


ajánlott cikk főképe

2020-08-29 19:56:04

7 új fertőzött Pápán