Okoskockával a fejlődésért


2013-09-06 11:17:36  | cikk: mo  | 


Okoskockával a fejlődésért főképe
A minap mutatták be a meghívott fejlesztő pedagógusoknak és szülőknek azokat a lehetőségeket, melyeket az Okoska Tehetségház kínál a gyermekek képességeinek és készségeinek fejlesztése érdekében. Dr. Kelemen Lajos, a Debreceni Egyetem főiskolai docense ismertette az okoskocka eszközcsaládban rejlő lehetőségeket. A pszichológus elmondta, a tudományos kutatásokon alapuló fejlesztőprogram célja, hogy a gyermekek kellő időben és kellő mértékben megkapják azt a speciális fejlesztő hatást, amely révén sikeresebbek lesznek az iskolai tanulásban, az olvasás, szövegértés elsajátításában, s majd az egyes tudományterületeken való elmélyülésben. A program a rendszerbe kerülő gyermeket eljuttatja már az alsó iskolai tagozat végére a leghatékonyabb tanulási módszerekig, hogy az élethosszig tartó tanulás öröm és siker legyen. A szakember hozzátette, minden életkornak megvannak a szenzitív, azaz érzékeny periódusai, s ha ezeket nem használjuk ki, akkor sok mindenről lemaradunk. Az adott területeket edzeni kell, s a foglalkozások által gyermekünk idegrendszere fejlődik, társas kapcsolatai, érzelmi intelligenciája erősödik, magas szintre fejlődnek az olvasást, írást, számolást megalapozó funkciók. Kelemen Lajos szerint így a fejlődésben lévő gyermek sikeresen illeszkedik be társai közé az iskolában, valamint gyorsan és hatékonyan tanul. A tematikusan és fokozatosan egymásra épülő foglalkozások középpontjában az Okoskocka eszközcsalád áll, melyek segítségével a gyermekek képességeit minden életkorban fejleszteni képesek a szakemberek – derült ki a tájékoztatón. Kelemen Lajos kiemelte, a program egyedülálló hazánkban és rendkívül hatékony. Kidolgozását 10 éves kutatómunka előzte meg – fogalmazott az Okoska Tehetségház képviselője.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-17 11:52:51

Online lelki megerősítés és mentálhigiénés tanácsadás a Lélek és Tradíció Alapítvány jóvoltából


ajánlott cikk főképe

2020-03-18 14:39:39

Dr. Kovács Zoltán mindenkit óvatosságra intett


ajánlott cikk főképe

2020-05-05 22:40:09

Megindult az élet a belvárosban


ajánlott cikk főképe

2020-07-24 17:15:20

A pápai tűzoltók teljesítették Bence kívánságát