Októberben újabb hitelezői egyeztetés


2013-09-07 09:17:11  | cikk: HuHa  | 


A Pápa-Ser Kft. „cs.a.” hitelezői egyeztetése után pénteken délelőtt a Pápai-Hús 1913 Kft. „cs.a.” is tárgyalt a hitelezőkkel. A tanácskozás elején ismertették a kormányzati döntést, mely szerint a sertés élőállat-beszállítók részére a Vidékfejlesztési Minisztérium az európai uniós támogatási szabályok nyújtotta keretek között csekély összegű (de minimis) támogatást nyújt lejárt és elismert követeléseik kielégítésére. A kormányzati bejelentés ismertetését követő tárgyaláson az a döntés született, hogy 2013. október 15-éig újabb egyeztetést tart a társaság a hitelezőkkel.
-Arról született döntés, hogy nincs fizetési haladék hosszabbítás, hanem A Pápai Hús 1913 Kft. „cs.a.” október 15-ig új ajánlatot, újabb reorganizációs tervet fog előterjeszteni. Erre azért volt szükség, mert a Magyar Fejlesztési Bank bizonyos eljárási módokban kifejezte aggályát, így október 15-ig összehívunk egy újabb hitelezői egyeztetési tárgyalást. Ez teljesen összhangban van a csődtörvényben előírtakkal és ezt a döntést a jelenlévők döntő többsége megszavazta – mondta el érdeklődésünkre Uzsoky András, a Pápai Hús ügyvezető igazgatója. A társaságnak november 10-ig van fizetési moratóriuma, így a csődtörvény szerint van lehetőség az újabb egyeztetésre.
-Szoros az idő, a Magyar Fejlesztési Bankkal nagyon komoly egyeztetéseket folytatunk. Az október 15-ei dátum azért fontos, mert a társaság első fizetési haladéka 2013. november 10-ig szól, vagyis ha fizetési haladékot szeretne még a cég, akkor azt legkésőbb október 15-ig kell a bíróság felé –jegyzőkönyvek birtokában - továbbítani – magyarázta.
Az ügyvezető igazgató elismerte, bár a kormányzati döntés ismertetése jó belépő volt a tárgyaláson, voltak feszültségek az egyeztetésen. Uzsoky András hozzátette, a tulajdonostól kapott felhatalmazás keretein belül a menedzsment meg tudta értetni a beszállítókkal, közös érdek, hogy valamilyen kompromisszum szülessen.
-Nagyon sok család jóléte attól függ, hogy a Pápai Hús tud-e termelni, tud-e értéket előállítani, tud-e a boltok polcaira terméket szállítani és ezáltal a családoknak megélhetést biztosítani. A társaság tulajdonosa abban érdekelt, hogy tudjon – hangsúlyozta. 

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-14 20:29:42

Tovább emelkedett a karanténban lévők száma, de nincs hír újabb fertőzöttről


ajánlott cikk főképe

2020-05-04 16:17:46

Harmincan karanténban, száz kisgyermek óvodában - járványügyi helyzet legfrissebb pápai adatait ismertette a polgármester


ajánlott cikk főképe

2020-08-24 18:04:45

27 fertőzött, 75 karantén - friss adatok a járványhelyzetről


ajánlott cikk főképe

2020-06-01 14:35:36

Új mezőgazdasági gépkereskedés nyílt Pápán