Nyárutó zenés est a Fő téren


2013-09-08 10:51:23  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Nyárutó zenés est a Fő téren főképe
A Bartók Béla Zeneiskola tanárainak könnyed, nyáresti koncertje töltötte be a Fő teret tegnap este. Az egy órás zenei összeállítás a „Pápa városközpont funkcióbővítő rehabilitációja” című európai uniós pályázat keretein belül valósult meg.  Némethné Farkas Nóra, a zeneiskola csellótanára érdeklődésünkre elmondta, nagy örömmel léptek fel a megújuló téren.
- A zeneiskola tanárai kifejezetten erre az alkalomra álltak össze, melyre már augusztus vége óta lázasan készültek. A könnyed, nyárutó est során rézfúvósok, klarinétosok, hegedűsök, csellósok, egy zongorista, fuvolisták és ütősök léptek „színpadra”.
-„Nemcsak hallgatni, hanem játszani is nagyon jó…” Nemcsak kikapcsolódás együtt muzsikálni, hanem szerves része a tanításnak. Egy zenepedagógusnak nagyon fontos, hogy ne csak alkosson, hanem saját maga is zenéljen - tette hozzá a csellótanár.
A több mint tíz tanárból álló szalonzenekar előadásában a közönség hallhatta Handel: Sándor ünnep, Erkel: Palotás, Kodály: Háry János, Intermezzo vagy Gardel: Egy asszony illata című darabját.
A megújuló Fő téren a következő hétvégén, szeptember 14-én, a Les Taylor and the Sing Sister formáció örvendezteti meg a hallgatóságot koncertjével.  

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-09 15:39:55

A szentmisék megtartásának szabályai is tovább enyhültek


ajánlott cikk főképe

2020-05-29 14:22:57

Teljes fordulatszámon pörög a piac


ajánlott cikk főképe

2020-09-07 20:02:06

Folytatódik a vízvezeték-csere a Dózsa utcában


ajánlott cikk főképe

2020-08-12 20:26:39

Polgármesteri tájékoztató: 8 bölcsődei dolgozó második tesztje is negatív