Változatos kavalkád a nemzetiségi napon


2013-09-08 12:54:16  | cikk: mo  | 


Változatos kavalkád a nemzetiségi napon főképe
A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat minden évben gondos szervezőmunkával készül nagyszabású rendezvényére, a Német Nemzetiségi Napra. A német nemzetiségi nyelvoktató iskolai, óvodai csoportok és amatőr művészeti egyesületek fellépésével zajló bemutatót tavaly a Pápai Cicege és Bornapok keretében, a schwetzingeni delegáció részvételével tartották. Idén új helyszínt talált a PNNÖ a rendezvény lebonyolítására, ezúttal a produkcióknak a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola aulája adott otthont.
A nemzetiségi napon Megyeriné Borsó Éva, a Munkácsy-iskola új igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte, nagy örömmel adnak helyszínt a rendezvénynek, mely a PNNÖ-vel történő gyümölcsöző együttműködést csak erősíti.

A Német Nemzetiségi Napon részt vettek a leinefeldei Magyar-Német Baráti Kör képviselői, s felléptek azon iskolai és óvodai, valamint művészeti csoportok, amelyek célul tűzték ki a sváb hagyományok ápolását. Pillerné Fódi Ilona, a PNNÖ elnöke hangsúlyozta, a nemzetiségi önkormányzat és a rendezvény célja is egyben, hogy a hagyományokat őrizzék, s átörökítsék az utókornak. Ez pedig nem megy másként, mint neveléssel, magas színvonalú oktatással és olyan bemutatókkal, mint amelyekre a nemzetiségi nap programja is épül.

A kulturális bemutatók sorát a Munkácsy-iskola nemzetiségi osztályainak műsora indította, fellépett az énekkar, a furulyacsoport, a tánccsoport, a Sindő Gyermekzenekar és Hauber Henrik, valamint egyéni mesemondók színesítették a palettát. A gyermekprodukciók között elengedhetetlen volt a Vajda Lakótelepi Óvoda nemzetiségi Rozmaring csoportjának népi játéka. A gyermekeket felnőttfellépők követték a színpadon, dalcsokorral rukkolt elő a nagy múltú, számos dicsőséget begyűjtött Gannai Asszonykórus, német táncokat mutatott be a 2001-ben alakult Bakonyjákói Tánccsoport és végül, de nem utolsó sorban gondosan összeállított műsorral lepte meg közönségét a Nagyteveli Nemzetiségi Énekkar és Tánccsoport.

A PNNÖ a következő héten Leinefeldére látogat az Interkulturális Hétre, ahol képviselteti magát a városi delegáció, ezenkívül a Vadvirág Néptáncegyüttes összeállítása idézi fel a magyar népzenei és néptáncos hagyományokat.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!



Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-09-15 12:48:04

Kicsik és nagyok, lepkék és denevérek


ajánlott cikk főképe

2019-10-11 14:51:49

Szabadságkoncertek a Fő téren


ajánlott cikk főképe

2019-09-24 16:06:21

Péntektől Pápai Barokk Vigasságok


ajánlott cikk főképe

2019-10-08 08:17:47

"A személyesség a legfontosabb" - Prőhle Gergely volt a vendég


PÁPA időjárás