Egy útszéli keresztet újítottak fel a törzsökhegyiek


2013-09-08 18:21:20  | cikk: mo  | 


Egy útszéli keresztet újítottak fel a törzsökhegyiek főképe
Egy lelkes lokálpatrióta, családja és ismerősei összefogásával, szabadidejét és munkáját nem sajnálva újította fel a Törzsökhegyben található egyik útszéli keresztet. Etényi Roland ablaka éppen erre a feszületre néz, s reggelente mindig szomorúan konstatálta a kereszt méltatlan állapotát. A lelkes lokálpatrióta – ahogy fogalmazott – az Isten iránti tiszteletből barátai segítségével nekilátott a feszület helyreállításának. Etényi Roland elmondta, a feszület rendkívül elhanyagolt állapotban volt, kissé meg volt dőlve, környezete elgazosodott. Családja és barátai segítségével a bozótot kiirtották, a keresztet megtámogatták és lefestették. A lelkes csapat munkája nyomán most régi fényében tündököl az 1851-ben állított, s egyszer – 1928-ban – már felújított kereszt.  

A keresztet Salgó Ferenc kanonok-plébános áldotta meg a ma délutáni órákban. Az ünnepi alkalmon a Szent Anna Kórus varázsolt meghitt hangulatot a Törzsökhegyben található feszületnél egybegyűltek lelkébe, majd Horváth Lászlóné Jáger Teréz versét szavalta, melyet a költőnő nem sokkal halála előtt éppen ennél a keresztnél vetett papírra. A felújított feszületre és a megjelentekre Salgó Ferenc Isten áldását kérte. A kanonok-plébános örömét fejezte ki a felújítást végző lokálpatriótáknak önkéntes munkájukért, s bízik abban, hogy a megújult kereszt sokakat sarkall majd arra, hogy jártukban-keltükben megálljanak egy percre, s elmélyedjenek gondolataikban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-05 11:26:33

Beck Zoli és a Szívemhez szorítom


ajánlott cikk főképe

2020-06-30 10:46:45

Mínusz 310 millió forint


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 18:07:04

Rendben zajlik az egészségügyi alapellátás városunkban


ajánlott cikk főképe

2020-06-22 17:21:31

Újraindult az egészségügyi alapellátás - Továbbra is szükséges a telefonos konzultáció