Szemétdíj számlák szeptemberben


2013-09-09 08:01:49  | cikk: HuHa  | 


Késnek harmadik negyedéves a hullladék-kezelési díjat tartalmazó számlák a Közszolg Kft. illetékességi területén. A szolgáltatás díjairól szóló számlákat és csekkeket júliusban kellett volna megkapniuk az ügyfeleknek, de várhatóan csak e hónap második felében érkeznek meg a háztartásokba. A késedelem oka, hogy a kormány döntése értelmében a rezsicsökkentést július elsejétől a hulladék-kezelési díjakban is érvényesíteni kell, ehhez pedig az Észak-Balatoni Térség Regionális Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás – melynek tagja Pápa városa is - társulási tanácsának ki kell dolgoznia az új tételeket. Mészáros Csaba, a Közszolg Kft. ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta, a rezsicsökkentésre vonatkozó jogszabályok értelmezése és alkalmazása okoz bonyodalmat a díjak megállapításában az Észak-Balatoni Térség Regionális Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulásnál, ezért két országos szakhatóságtól is állásfoglalást kért a társulás, ezek beérkezésére vártak. A cél ugyanis az, hogy a társulás 158 településén egységes módon, a jogszabályi előírásoknak mindenben megfelelve vezessék be a csökkentést. A díjak megállapítása a társulási tanács határozatának meghozatala után történhet meg, ez pedig várhatóan szeptember második hetében születik meg, vagyis ezt követően készítik el a számlákat, ami azt is jelenti, hogy a harmadik negyedévre szóló szolgáltatási díjakat egyben fogja kiküldeni a szolgáltató. Ezek fizetési határideje szeptember vége, a számlákon szereplő összeg viszont a korábbiaknál alacsonyabb lesz. A Közszolg Kft. a lakosság türelmét és megértését kéri a díjváltozás miatti késedelmes számlázásért, és azt ígéri - a korábbiakhoz hasonlóan - a harminc napon belül fizetőkkel szemben toleranciát tanúsítanak és késedelmi kamatot nem számolnak fel a díj rendezése esetén.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-16 11:26:10

A tarczys Rátz Marcell országos első helyezett lett egy irodalmi pályázaton


ajánlott cikk főképe

2020-05-09 18:23:39

Készül az új út az iparterületek kiszolgálására


ajánlott cikk főképe

2020-07-06 17:13:44

Pálosan szép az élet! - Pálos rendtörténeti vándorkiállítás a Fő utcán


ajánlott cikk főképe

2020-03-25 15:43:27

Novellapremier a papa-ma.hu-n