Tíz éves a Pápai Városi Óvodák intézménye


2013-09-10 07:53:14  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Tíz éves a Pápai Városi Óvodák intézménye főképe
2003. július 1-jén Pápa Város Képviselőtestületének határozata alapján alakult meg a Városi Óvodák intézménye, négy jogelőd intézmény összevonásával. Tíz tagóvodában, 2012. december 31-ig 40, majd 2013. január 1-től 39 gyermekcsoportban átlagosan 940 gyermeket látnak el. Jelenleg a 149 dolgozó közül 82 óvodapedagógus, 39 dajka, 10 karbantartó, 4 óvodatitkár, 13 dolgozó, akik pedagógiai asszisztens, takarító és dajkai besorolásban tevékenykednek és 1 projektmenedzser dolgozik a pályázatok befejezéséig. 
Az intézmény első vezetőjének Bartosné Köpöczi Borbálának nehéz feladat jutott. Honnan induljon, milyen úton haladjon, hiszen akkor, 2003-ban már országosan elterjedt a mamut óvoda-intézmények létrehozása. Mégis, a nehézségek ellenére az intézmény átszervezése kezdete lett a változások folyamatának, amit tervezett és véletlen tényezők együttesen alakítottak. 2007-ben új intézményvezetői pályázatot írtak ki, mivel Bartosné Köpöczi Borbála elhunyt. A sikeres pályázatig, 2008-ig Szekér Lászlóné intézményvezető-helyettes látta el a vezetői feladatokat. 2008-ban, eredményes pályázat után Csákvári Judit lett a Városi Óvodák intézményvezetője.
A tíz éves jubileumi évforduló kapcsán tartották tegnap a Pápai Városi Óvodák
születésnapi ünnepségét a Városi Sportcsarnokban. Az jeles ünnepélyen jelen volt dr. Áldozó Tamás polgármester, Unger Tamás alpolgármester és a Pápai Városi Óvodák óvodapedagógusai is.
Az ünneplő közösséget dr. Áldozó Tamás köszöntötte, aki mint mondta, a jubileumi évfordulók minden intézmény számára fontos dátumok. Az óvodák a tíz év során sok változáson mentek keresztül, fejlődtek, szépültek, bővültek. Reméli, hogy mindez a jövőben is folytatódik. Végül gratulált az intézménynek az elmúlt tíz évhez és további sok sikert kívánt minden tagjának.
Csákvári Judit intézményvezető a tagóvodákról szólt.
- A legrégebbi óvoda az 1900-as években épült, az első, amit kisdedóvónak alakítottak ki, 1933-ban nyitotta meg kapuit. A következő a csellengő gyermekek menhelyeként 1936-ban kezdte meg működését. A város 1974-ben, 1976-ban, 1978-ban és 1983-ban épített óvodát. A textilgyár és a honvédség üzemeltetéséből két óvodát vett át 1998-ban és 2000-ben. Közigazgatásilag 1977-ben és 1981-ben a városhoz csatolt településeken, Kéttornyúlakon és Tapolcafőn alakítottak ki óvodát.
- Természetesen nem akarom elfelejteni, hogy intézményünk óvoda, ahol szeretettel, megértéssel, odafigyeléssel, türelemmel a legfontosabb feladatunk a gyermekek nevelése-oktatása és ez a tíz tagóvodában valósul meg. Felelősséggel tartozunk azért a gyermekért, akit ránk bíztak, aki itt kapja meg az alapokat, melyek felnőttkori személyiségjegyeikben visszatükröződnek, egész életre hatással lesznek – zárta gondolatait Csákvári Judit.
A születésnapi program során a Három Grácia formáció tagjai vidám énekekkel szórakoztatták az ünneplőket, majd az Erzsébetvárosi Óvoda óvónőinek műsorát, a Jó óvónőt láthatták, végül pedig a Huszár lakótelepi és a Szivárvány Óvoda óvónőiből álló kórus énekelte a Néked zeng, a Mindannyian mások vagyunk és a Boldog születésnapot című slágert.
A születésnapi mulatságról természetesen nem hiányozhatott a torta sem, amit jóízűen, együtt fogyasztottak el a jelenlevők.
A jubileumi ünnepség táncházzal zárult, melyen a Tánc-Lánc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény működött közre.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-15 17:17:15

Ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére Tapolcafőn


ajánlott cikk főképe

2020-04-27 12:12:43

Fertőtlenítették a pápai idősotthonokat


ajánlott cikk főképe

2020-04-20 14:14:07

Keddtől változik a piac működési rendje


ajánlott cikk főképe

2020-07-01 21:21:34

A kerek születésnaposokat köszöntötték a nyugdíjasok