Pénteken lesz a könyvtár új épületének ünnepélyes átadója


2013-09-11 20:24:58  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Pénteken lesz a könyvtár új épületének ünnepélyes átadója főképe
Szeptember 13-án, azaz pénteken 17 órakor ünnepélyes keretek között megnyitja kapuit az olvasók előtt a Jókai Mór Városi Könyvtár.  Az Esterházy-kastély rekonstrukciója miatt - az 1961 óta a kastélyban működő könyvtár - a Balla Róbert térre költözött. A korábban iskolaként funkcionáló intézményben tökéletes helye lett a könyvtárnak, minden zegzugát jól kihasználták.
Ma délelőtt a sajtó képviselőinek dr. Hermann István könyvtárigazgató arról számolt be, hogy szinte már minden készen áll a pénteki ünnepélyes megnyitóra. A könyvtár teljes állományát sikerült elhelyezni a könyvtárosok, diákok és a sok önkéntes segítségével.
- A könyvtár költöztetése idén tavasszal kezdődött, a teljes költözés pedig július közepén ért véget. 120.000 leltározott könyvet, több tucat nyomdaterméket és jó néhány köbméter papíralapú vagy egyéb anyagot hoztunk át a kastélyból. A költözés lebonyolításában a Városgondnokság munkatársai és a lelkes olvasók is segítettek -tette hozzá dr. Hermann István.
A könyvtár igazgatója elmondta még, az új épületbe történő beköltözés alkalmából új, a város színeit jelképező piros-kék színű logója lett a könyvtárnak.
- A könyvtár a város kulturális életéből már hiányzott, hiszen nagyon sokan érdeklődtek az új épületről, kíváncsian várták a nyitást - fogalmazott dr. Hermann István.
A könyvtár új épületének ünnepélyes átadója pénteken lesz 17 órakor, melyre szeretettel várnak minden érdeklődőt a Balla Róbert tér 14. szám alatti épületben. A könyvtár nyitóceremóniája ezzel nem ér véget, hiszen szombaton egész nap színes programokra invitálnak kicsiket és nagyokat egyaránt 10 órától 16 óra 30 percig. A programok természetesen ingyenesen látogathatóak.
A kölcsönzés hétfőtől indul, a megszokott nyitvatartási rend szerint.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-15 17:17:15

Ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére Tapolcafőn


ajánlott cikk főképe

2020-06-04 20:28:54

Pápán is megszólaltak a harangok a trianoni békediktátumra emlékezve


ajánlott cikk főképe

2020-07-02 16:37:39

Ismét várja a látogatókat a zsinagóga


ajánlott cikk főképe

2020-07-29 16:03:30

Bűnmegelőzési program a strandon