Jó helyre került a vajdai nap bevétele - Több mint 150 ezer forintot kaptak a látássérültek


2013-09-12 12:56:10  | cikk: mo  | 


Jó helyre került a vajdai nap bevétele - Több mint 150 ezer forintot kaptak a látássérültek főképe
A nyári és őszi hónapokban megszervezett lakótelepi, illetve városrészi napok rendszerint jótékony céllal valósulnak meg. A Pápa Város Önkormányzata által szervezett, egy-egy városrész lakosságát összefogó szórakoztató rendezvények kiemelt programja a főzőverseny, melynek bevételét minden alkalommal egy, a településrészen működő intézmény vagy a városban tevékenykedő civil szervezet tudhat magáénak.

A Vajda Lakótelepi Nap jótékonysági főzőversenyén befolyt nem csekély összeget ezúttal a Vakok és Gyengénlátók Pápai Csoportja részére ajánlotta fel a város. A több, mint 155 ezer forintot ma délelőtt nyújtotta át a klub vezetőjének Áldozó Tamás. A polgármester úgy fogalmazott, bár a fogyatékkal élőket tömörítő szervezeteket a város minden évben támogatja, mégis megjegyzendő, hogy ezek a közösségek különösen nehezen jutnak támogatásokhoz, érdekérvényesítő képességük kisebb. Áldozó Tamás úgy véli, a több mint 150 ezer forint igazán jó helyre került.

Az összeget Paraicz Jánosné, a látássérültek klubvezetője vette át a délelőtti órákban. A közösség vezetője azt hangsúlyozta, nagyon meglepődött és örömmel tölti el, hogy a főzőverseny bevétele ebben az évben klubjukat illeti. Paraicz Jánosné köszönetet mondott a Vajda Lakótelepi Nap szervezőinek, a vajdaiaknak és az adományozóknak. A klubvezető hozzátette, közösségük sajnos nem rendelkezik segédeszközökkel, nagyon nehezen jutnak hozzá például beszélő vérnyomásmérőhöz, mérleghez vagy lázmérőhöz. Ebből az összegből segédeszközöket fognak vásárolni, melyeknek akár a látássérültek mindennapjait bemutató rendezvények alkalmával is hasznát vehetik – tette hozzá Paraicz Jánosné.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-16 17:45:36

Ismét közlekedik a városnéző kisvonat


ajánlott cikk főképe

2020-09-22 19:50:12

33 új karanténhatározat


ajánlott cikk főképe

2020-09-15 21:01:56

32/17/111 - keddi járványügyi adatok


ajánlott cikk főképe

2020-06-26 14:31:09

20 éves a gorlicei partnervárosi kapcsolat