Gőzerővel zajlanak a homlokzati munkák a kastélynál


2013-09-12 14:21:13  | cikk: mo  | 


Gőzerővel zajlanak a homlokzati munkák a kastélynál főképe
Folyamatos munka zajlik az Esterházy-kastély rekonstrukciója kapcsán mind az épület belsejében, mind az épületen kívül. A szakemberek továbbra is az épületgépészeti és -villamossági szereléseket végzik, folyamatos a nagynyomású vízköddel oltó berendezés telepítése és a farestaurátorok is nagy erőkkel dolgoznak. Németh Tamás arról tájékoztatott, a belső nyílászárók esetében a tokszerkezetek tisztítása és restaurálása a helyszínen zajlik, közben a homlokzaton is tevékenykednek a szakemberek. A kő díszítőelemek restaurálásánál a tisztítási folyamatot követően a restaurátorok speciális, kőszerű anyaggal pótolják a hiányzó részeket, s javítják a hibákat. A Pápai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője elmondta, egyeztetések zajlanak a díszítőelemek színével kapcsolatban, az erre vonatkozó döntést holnap hozzák meg az érintettek.
Az ügyvezető érdeklődésünkre elmondta, a homlokzaton jelenleg látható szín még nem a kastély végleges színe. Bár hasonló törtfehér festése lesz az épületnek, a homlokzat jelenlegi színe egy speciális glettanyag színét mutatja. Németh Tamás kifejtette, az épület homlokzatán végzett kőműves munkák azt mutatták, hogy a fal textúrája nem egységes, így egy speciális glettel oldották meg a problémát. Erre kerül majd a kültéri festék, melynek törtfehér színe egyébként megegyezik a nyugati szárnynál nemrég feltárt bejárati kapu szintén világos, nyers színével – derült ki a napokban.

A Pápai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője elmondta azt is, továbbra is dolgoznak a szakemberek a pince szellőzőrendszerének kiépítésén. Jelenleg a két torony közötti udvaron zajlanak a földmunkák. Németh Tamás hozzátette, meg kell oldani a pince szellőzését, egyrészt az építmény tiszta, friss levegője miatt, másrészt pedig a füst is ezen keresztül távozhat, amennyiben vészhelyzet következik be.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-02 18:07:04

Rendben zajlik az egészségügyi alapellátás városunkban


ajánlott cikk főképe

2020-07-04 21:51:52

Keresztülhajtott egy autó az új futópályán


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 15:35:48

Április közepén indul a Juhar utca újjáépítése


ajánlott cikk főképe

2020-05-01 14:05:33

A Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes volt a meglepetés koncert fellépője