Festményt adományozott a városnak Huszár János


2013-09-13 11:30:45  | cikk: mo  | 


Festményt adományozott a városnak Huszár János főképe
Egy Bíró Károly-alkotással lepte meg Pápa Város Önkormányzatát Huszár János. A Bél Mátyás-díjas helytörténész a Városházán adta át a festményt dr. Áldozó Tamás polgármesternek. Huszár János elmondta, az alkotásnak története van, hiszen ebben a keretben korábban egy másik festmény volt. A nagyméretű alkotás az 1848-as nagyszebeni csatát ábrázolta, s a képen Petőfit is megjelenítették. Holott Petőfi nem lehetett ott a csatában, mivel akkor éppen útban volt Debrecen felé – fejtette ki a helytörténész. A hamisítvány helyére így egy Bíró Károly-alkotás került, melynek elkészítésére János bácsi kérte fel az alkotót. Bíró Károly a már nem látható pápai halastót festette le kollégájának, mely a Nagysástól egészen a Péntek-malomig terjedt, s melyet a Tapolca patak töltött fel vizével. Huszár János hozzátette, sokat jelentett számára ez a festmény, és ezért gondolt arra, hogy a városnak adományozza. Úgy fogalmazott, ő Pápán volt diák, Pápán nőtt fel, s a város nagyon sokat adott neki.

A polgármester köszönetét fejezte ki a festményért, majd azt hangsúlyozta, azt szeretnék, ha az adományként kapott alkotásokat minél többen láthatnák. Éppen ezért egy olyan falfelületen fogják elhelyezni, ahol sokan megtekinthetik. Áldozó Tamás úgy fogalmazott, a festménnyel igyekeznek méltóképpen megőrizni a Pápán már nem látható halastó emlékét.  

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-15 17:29:10

Alszámla a zsinagóga felújítására


ajánlott cikk főképe

2020-07-30 13:54:42

Szerelik a közlekedési lámpákat a Somlai úton


ajánlott cikk főképe

2020-03-18 14:58:14

Csak az élelmiszerpiac működhet, jövő héten fertőtlenítik az óvodákat


ajánlott cikk főképe

2020-08-06 20:12:39

Fertőtlenítik az Erzsébetvárosi óvodát