Rangos elismerésben részesült a türrös tanár


2013-09-13 14:46:48  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Rangos elismerésben részesült a türrös tanár főképe
Idén első alkalommal osztották ki a Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért Díjat, amit Grőber Attila, a pápai Türr István Gimnázium történelem és filozófia szakos tanára is kiérdemelt.
Az Országos középiskolai tanulmányi versenyre (OKTV) való felkészítésben hosszú éveken keresztül eredményes tanárok közül minden tanév végén emléklapot, emlékérmet kapnak az arra érdemesek. Grőber Attilát tanári pályafutása során harmadik alkalommal jutalmazták elismerő oklevéllel tehetséggondozó munkájáért. A pápai pedagógust idén az OKTV filozófia bizottsága terjesztett fel az először kiosztott Bonis Bona-díjra, amit végül a szakmai önéletrajza lapján meg is kapott a Türr István Gimnázium prominens alakja.
– Tehetséggondozásért harmadszorra kapok díjat, ami rendkívül megtisztelő számomra. Kezdő tanárként úgy vélekedtem, ha tanári pályafutásom alatt egy OKTV-döntős diákom lesz, akkor már nagyon boldog leszek. Jelenleg ott tartok, hogy eddig összesen 26 tanítványom jutott be az OKTV döntőjébe, és közülük 14-en az első tízben végeztek. Nem tagadom, nagyon jól esnek és bizonyos mértékben fontosak számomra ezek a díjak, mivel erőt lehet meríteni belőlük. A tanári pálya során sokszor kerülünk szembe nehézségekkel, amiket nehezen dolgozunk fel. Az elismerések, a pozitív visszajelzések segítenek átlendülni, túljutni ezeken a nehézségeken – fogalmazott megkeresésünkre Grőber Attila, majd kérdésünkre kitért a tanári hivatásra is.
– A pedagógusi hivatás egy olyan pálya, ahol az ember nemcsak a tudását viszi az asztalra, hanem a saját személyiségét, lelkét is, ezért fontos, hogy időről időre erősítsük magunkat lelkileg. Egy tanárnak két dolgot kell szeretnie, és ennek a két dolognak sugároznia kell belőle. Egyrészt szeretnie kell tanítani, és szeretni kell a gyerekeket. Ha ez a két dolog megvan, akkor a diákok hajlandóak dolgozni – fűzte hozzá a Bonis Bona-díjas pedagógus.


Képek:

nincsenek képek


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet