"Legyen valami pezsgés.." - Huligánok a Fő téren


2013-09-15 08:33:38  | cikk: mo  | Az időjárás éppen nem kedvezett a szabadtéri koncerteknek, a meg-megeredő esőben azonban nem hátráltak meg a rajongók a Pápai Cicege-és Bornapok nyitókoncertjén fellépő Hooligans elől. A pop-rock műfaj rosszfiúi másfél órás koncerttel kenyerezték le a pápai közönséget. A móka stílszerűen idevágó sorokkal: „...borban az igazság, nőben a boldogság..” robbant a megújuló pápai Fő téren, majd bulira hívó felkiáltással folytatódott: „...legyen valami pezsgés..”, és a „Szenzációs” albumról énekelt „..királylányos..” fináléval végződött. A népszerű huligánok természetesen minden korszakból merítettek egy kanállal, elhangzottak dalok a kezdeteket meghatározó nyersebb időszakból és tombolhatott a közönség az ismertebb popdalokra is.

A lassan két évtizede együttzenélő Hooligans 1996-ban kezdte pályafutását, de a fiúk már korábbról is ismerték egymást. Kiss Endi és Tóth Tibi Szerencsen együtt jártak iskolába, majd 16 évesen találkoztak Csipával, azaz Ördög Tiborral, akivel először a Ramses, majd a Dance nevű formációban zenéltek. A csapat ekkor már belekóstolt a népszerűségbe, de az igazi sikereket a Hooligans érte el. A kezdetben keményebb, nyersebb stílusú dalokat szerző csapat 1997-ben adta ki első albumát Nem hall, nem lát, nem beszél címmel, majd az egyre letisztultabb, inkább a pop-rock műfajához sorolható hangzásvilág egyre több lemezt szült. Az igazi áttörést a 2000-res évek eleje hozta meg, amikor elkészült a Szenzáció! című nagylemez, az első maxi „Királylány” címmel jelent meg, és meghozta azt a sikert a zenekarnak, amelyet minden együttes célként határoz meg. 
A huligánok azóta fellépésről fellépésre járnak, turnéznak országszerte és határon túl. Az év végén pedig nagyszabású koncertre készülnek, hiszen október elsején jelenik meg a következő lemez História címmel, melyet december végén Budapesten, látványos show keretében mutatnak be a rajongóknak.

A zenekar két oszlopos tagjával, Csipával és Endivel készült interjúnkat a későbbiekben olvashatják.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-14 12:01:27

Kivágtak egy fát a Bástyán


ajánlott cikk főképe

2020-05-11 12:42:53

Hajrában az Örökség - Támogassuk az erkeleseket szavazatunkkal


ajánlott cikk főképe

2020-04-09 12:36:53

Védőfelszerelések a kórháznak és a mentőknek


ajánlott cikk főképe

2020-04-20 19:37:09

Dr. Áldozó Tamás: Minden városi óvoda fogad kisgyermekeket