Kézműves játszóház és kirakodó vásár a Fő téren


2013-09-15 11:23:25  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Kézműves játszóház és kirakodó vásár a Fő téren főképe
A Pápai Cicege- és Bornapok keretein belül szombaton és vasárnap délután 16 órától a Fő téren, illetve a Plébánia soron a kicsiket és a nagyokat a kézműves játszóház, illetve a népi játékok várják. A Plébánia soron a Bakonyalja Népművészeti Egyesület tagjai, így tehát a fazekas, a bőrműves, a szalmafonó, a baba - és szappankészítő állították ki szebbnél szebb portékáikat. A meg-megeredő eső sem tántorította vissza a családokat, hiszen sokan kilátogattak tegnap délután a térre.
A kisebb gyerekek szívesen kipróbálták a Bazsarózsa játékparkot, ahol népi ügyességi és logikai játékok sokasága várt rájuk.  Horváth Richárd anyukájával és nővérével jött el a rendezvényre. A kisfiú elmondása szerint nagyon jól érzik magukat, bár egy kicsit hűvös van. Természetesen megkóstolták a cicegét, sajttal és tejföllel, amit ízletesnek véltek mindnyájan.
Ezzel egy időben a Plébánia soron a 21. század Gyermekeiért Közalapítvány és a Bakonyalja Népművészeti Egyesület kézműveseinél lehetett alkotni őszi díszeket és vásárolni apróságokat.
Vácziné Agg Rita, a Bakonyalja Népművészeti Egyesület tagja, bőrműves érdeklődésünkre elmondta, 15 éve foglalkozik ezzel a szakmával, amit Budapesten sajátított el. A fiatal hölgy nem főállásban foglalkozik e szép szakmával, bár már nem hobbi szinten űzi.
- A pápai rendezvényekre rendszeresen eljövök, amelyeken mindig örömmel veszek részt. A bornapokra is érdemes volt kijönni, hiszen sokan érdeklődnek, vásárolnak, elsősorban öveket és táskákat keresnek.
A bőrműves hozzáfűzte még, igaz nem szereti a bort, mégis megkóstolta az eperbort, ami finom édes volt és természetesen a cicegét is evett. A program ma délután folytatódik 16 órától, sok szeretettel várnak minden érdeklődőt.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-09-06 19:09:11

34 raklapnyi, 25 millió forint értékű ételadományt hozott a Teuton Lovagrend


ajánlott cikk főképe

2019-09-26 21:32:03

A magyarországi rendszerváltás 30. évfordulójára emlékeztek a refisek


ajánlott cikk főképe

2020-01-09 17:57:38

Nőtt a házasságkötések és a gyermekszületések száma Pápán 2019-ben


ajánlott cikk főképe

2019-11-06 21:59:15

Nyílt nap a Közgázban


PÁPA időjárás