Honvédelmi Ifjúsági Verseny


2013-09-18 13:58:18  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Honvédelmi Ifjúsági Verseny főképe
Az MH Pápa Bázisrepülőtéren idén immár ötödik alkalommal rendezték meg a Honvédelmi Ifjúsági Versenyt. A rendezvény legfőbb célja a Magyar Honvédség népszerűsítése mellett az volt, hogy a fiatalok betekintést nyerhessenek a katonák mindennapjaiba valamint az egészséges, sportos életmód népszerűsítsék. A megnyitót követően a középiskolások a tornateremben kezdték a szellemi teszt megírását, melyben katonai vonatkozású kérdésekre is válaszoltak, emellett történelmi valamint tereptani jártasságukról, a magyar és nemzetközi sportélet múltjának és jelenjének ismeretéről adtak számot a diákok. Ezt követték a fizikai erőpróbák, lövészet, kézigránátdobás és váltóverseny, akadálypálya végül pedig az egészségügyi ismeretek. Bíró András őrnagy, a verseny szervezője örömét fejezte ki, hogy évről-évre nő a résztvevő intézmények száma, idén 17 csapat adta le a nevezését.
- 10 általános-, és 7 középiskola jelent meg a versenyen. A teszt után az előzetesen bemutatott pályát kell a csoportoknak minél kevesebb hibával és minél gyorsabban végrehajtani, az összesített eredmény a feladatok alapján kapott pontok összegéből alakul ki. Amennyiben azonos a futott idő, a kézigránát dobás eredménye dönt. Igyekszünk minden évben újítani a feladatokon, idén az akadálypályán változtattunk. Szerettük volna, ha minden korosztály sikerélményekkel gazdagodna, és végre tudja hajtani a számokat, ennek szellemében állítottuk össze az állomásokat, lányok is neveztek, ők az akadálypályán időjóváírást kapnak.
A pápai és a környékbeli iskoláknak szervezett vetélkedőn általános és középiskolás kategóriákban versenyeztek egymással a fiatalok. Az általános iskolásoknál a Tarczy Lajos Általános Iskola diadalmaskodott, míg a középiskolások vetélkedőjét a címvédő Petőfi Sándor Gimnázium utcahosszal nyerte, Koncz János tanítványai az akadálypályát pályacsúcsot jelentő 5 perc 35 másodperces idővel abszolválták, a kézigránátdobást is két percen belül teljesítették. A szabályok értelmében a Petőfisek képviselik városunkat a jövő heti országos megmérettetésen, melyet Pákozdon rendeznek.

Részletes eredmények ITT!

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-17 18:30:02

Megkezdődött a focitábor


ajánlott cikk főképe

2020-04-13 17:35:33

Jótékonysági virtuális meccs pápai részvétellel


ajánlott cikk főképe

2020-04-16 10:44:42

Vége a diákolimpia idénynek


ajánlott cikk főképe

2020-03-26 11:56:38

Közösségi futás, egyénileg