1000 résztvevő a III. Pápai Nagy Sportágválasztó első napján


2013-09-20 18:59:39  | cikk: Haraszti Gábor  | 


1000 résztvevő a III. Pápai Nagy Sportágválasztó első napján főképe
Az időjárás nem volt kegyes a III. Pápai Nagy Sportágválasztó első napjának résztvevőihez, hiszen a pénteki nap délelőttjén kissé borongós, helyenként esős idő fogadta az oktatási intézményekből érkező csoportokat. A Sportágválasztó célja továbbra is az, hogy felhívják a figyelmet a rendszeres fizikai aktivitás és az egészséges életmód fontosságára. A rendezvénysorozat a gyakorlatban tud segítséget nyújtani ahhoz, hogy minél többen egyesületi kereteken belül sportoljanak, hogy értelmes célokat találjanak, hogy tudatosan éljék életüket. A Nagy Sportágválasztók pénteki napja kifejezetten az oktatási intézmények számára fenntartott nap volt, amikor pedagógus kísérettel, csoportosan látogathatták meg a rendezvényt. A pápai és Pápa környéki iskolák nem is maradtak távol az eseménytől, Szabadkai Verita szervező tájékoztatása szerint az első napon mintegy 1000 diák próbálhatott ki 30-nál is több sportágat. A megnyitón – melyen közreműködött a Black Bunny Rock and Roll Club, a Balance Stúdió valamint a Koko-Gym KSE – dr. Áldozó Tamás miután megköszönte a szervezők és a sportegyesületek munkáját úgy fogalmazott, örömteli, hogy Pápán idén is meg tudták rendezni a sportágválasztót, hiszen 2013-ban Pápa mellett csak Budapesten, Szombathelyen, Pakson, Szentendrén, Siófokon, Orosházán, Cegléden, Szegeden, Szentesen, Makón és Hódmezővásárhelyen rendezik meg a sporteseményt.
- Fontos az, hogy Pápán minél több fiatal és felnőtt sportoljon, fontosnak tartjuk, hogy a diákok lássák milyen lehetőségeik vannak, tudjanak azokról az egyesültekről, akiknek a képviselői ma itt felsorakoztak. 2012-ben nagyszerű sportsikereknek lehettünk szemtanúi, nagy egyéniségeknek szoríthattunk az olimpián, elég csak Risztov Éva visszatérését említeni, aki egy mély gödörből az olimpiai dobogó legfelső fokáig tudott menetelni. Kívánom, hogy ti is találjatok hasonló példaképeket, találjátok meg saját sportotokat, a rendszeres mozgás örömét, tartson ez ki minél tovább, és talán Tokióban közületek valaki a magyar színeket is képviselheti.
Szabadkai Verita szervező elégedett volt az első nappal, hiszen nemcsak a pápai általános iskolák, hanem a járás diákjai is ellátogattak a sátrakhoz, az ugodiak mellett a mezőlaki óvodások is kipróbáltak egy-egy sportágat, így összességében elmondható, hogy sikerült az előzetes várakozásoknak megfelelni.
Holnap nyílt zumba foglalkozással indul a nap, újdonság, hogy pecsétgyűjtő lap vehető át az információs sátorban és az egyesületeknél. Egy-egy helyszínen mozgásos-sportos feladat teljesítését követően pecsétet adnak, kilenc pecsét összegyűjtését követően a leadott lapért cserébe ajándék választható az információs sátorban.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-30 10:09:40

Leimeiszter Ábel, a színötös úszó


ajánlott cikk főképe

2020-05-26 14:27:49

A tervek szerint idén is lesz úszótábor


ajánlott cikk főképe

2020-04-20 13:57:39

Online mozgáskampányt indított a Magyar Diáksport Szövetség


ajánlott cikk főképe

2020-06-23 14:55:53

Jövő héten indul a kézitábor