Jó hangulatban indult az Erzsébetvárosi Nap


2013-09-21 11:05:57  | cikk: mo  | 


Jó hangulatban indult az Erzsébetvárosi Nap főképe
Szép napos időjárás várta azokat, akik már kora reggel nekiláttak a tűzcsiholásnak az Erzsébetvárosi Nap főzőversenyén, és azokat is, akik csak a szórakozás, a találkozás öröme miatt látogattak ki a vasútállomás melletti parkolóba. Sürögtek-forogtak a kukták, összesen 16 csapat ragadott fakanalat, hogy megméresse pörköltjét a városrészi nap jótékonysági főzőversenyén. Jótékonysági, hiszen a megvásárolt ételadagok bevételét ismét az Erzsébetvárosi Óvoda költheti el. Az óvoda nevelőközössége minden évben lelkesen dolgozik is az adományokért, hiszen rendszeresen indítanak főzőcsapatot és számos program aktív közreműködői a nap során.

Venczel Csaba önkormányzati képviselő hangsúlyozta, időközönként lakossági fórumon gyűlnek össze az Erzsébetvárosban élők, s megosztják egymással és képviselőjükkel problémáikat. De fontos, hogy legyen egy nap, ami a szórakozásról, a találkozásról szól. Az ilyen mulatságoknak hatalmas közösségteremtő ereje van, és ami a legfontosabb, hogy az erzsébetvárosiak számolnak is ezzel a nappal. Az ötödik alkalommal megrendezett városrészi napot rengetegen várták a környéken – fogalmazott Venczel Csaba.

Míg a Béke téren ropogott a tűz a kondérok alatt és készültek az ínycsiklandó pörköltek, addig a Kálvária templomban dr. Mail József apát, plébános celebrált szentmisét az erzsébetvárosiakért, és a hagyományokhoz hűen erre a napra a város ékét, az 1700-as években épült Golgotát is megnyitották, melyet a nap folyamán bármikor megtekinthetnek a hívek.

A városrészi napra természetesen nemcsak erzsébetvárosiakat várnak, hanem mindenkit, aki szeretne mulatni, szórakozni, enni egy finom ebédet és játszani. Hiszen ez a nap a szórakozásról, a gyermekfoglalkozásokról és a játékról szól. Számos színpadi program, asztfaltrajz-verseny, ugrálóvár, arcfestés, kézműves foglalkozás, és ami újdonság gyermekszépségverseny várja a Béke térre látogatókat. Este is érdemes részt venni a programokon, hiszen fél nyolctól Gáspár Laci koncertje szórakoztatja a közönséget.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-03 20:18:06

Megérkeztek Kínából az arcmaszkok


ajánlott cikk főképe

2020-03-13 22:43:15

A pápai kórház megtette a szükséges óvintézkedéseket a betegek és dolgozók védelmében


ajánlott cikk főképe

2020-07-20 13:14:08

Teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi a Jókai utcán


ajánlott cikk főképe

2020-04-10 19:57:42

Nem lesznek nyilvánosak a szentmisék húsvétkor sem