Örmény kultúra és gasztronómia - a köztársaságot ünnepelték


2013-09-22 08:48:36  | cikk: mo  | 


Örmény kultúra és gasztronómia - a köztársaságot ünnepelték főképe
Az Örmény Köztársaság kikiáltásának 22. évfordulója alkalmából rendezett ünnepséget és gasztronómiai programot a Pápai Örmény Nemzetiségi Önkormányzat (PÖNÖ). Az 1991. szeptember 21-én kikiáltott köztársaság ünnepén az Edvy Malom Fogadóba várta az érdeklődőket a PÖNÖ, ahol vidám előadás és az örmény gasztronómia finomságai mellett emlékezhettek meg a megjelentek az örömteli eseményről.
A rendezvényen Keller Ludmilla, a PÖNÖ elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Rádi Róbert emlékezett meg Örményország kálváriájáról. A Polgármesteri Kabinet vezetője úgy fogalmazott, 1991. szeptember 21-én az örmény nép évszázados álma vált valósággá, amikor megalakult az Örmény Köztársaság. Végre van szabad, független hazája, saját kormánya, címere, zászlója és himnusza e sokat szenvedett, megtizedelt, de töretlen jövőhitet képviselő nemzetnek.
- Annyi balszerencse közt e kis nép büszkén tekint a jövőbe. Egyre fejlődő gazdasága, külkapcsolatai, művészei, a földeken dolgozó egyszerű emberek tovább erősítik elődeik országukba, a kereszténységbe vetett hitét, és gazdagítják történelmük dicsőséges lapjait – tette hozzá Rádi Róbert.

A program folytatásában az újonnan alakult Urartu Örmény Nemzetiségi Színház mutatkozott be kabarédarabjával. A társulat egyik színésze Keller Linda – aki egyébként Keller Ludmilla lánya – elmondta, a Karinthy-est címet viselő vidám darabban Kecskeméti Gábor és Koncz Eszter működött közre. A színész kifejtette, az idén alakult nemzetiségi színház már rendelkezik repertoárral, céljuk pedig az örmény kultúra terjesztése, megismertetése az érdeklődőkkel. Az Urartu társulata október 9-én képviselteti magát a nemzetiségi fesztiválon is, ahol ismét lehetőségük nyílik a bemutatkozásra.

A műsort követően a résztvevők megkóstolhatták az örmény gasztronómia finomságait, a PÖNÖ kétféle húsból sütött saslikkal és töltikével, azaz szőlőlevélbe tekert húsgombóccal kínálta vendégeit.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-12 13:55:47

Programokban gazdag év áll az OMLIT és a Gyermekjóléti Alapítvány előtt


ajánlott cikk főképe

2020-05-08 15:27:20

Virágos közterületek, kijavított úthibák


ajánlott cikk főképe

2020-04-01 15:02:18

A járvány elleni védekezésre fordítják a képviselői tiszteletdíjakat - újabb polgármesteri rendelet született


ajánlott cikk főképe

2020-05-28 17:35:05

7 milliárd forint