Nyílt napot szervezett a Hagyományok Hegye


2013-09-22 17:56:50  | cikk: mo  | 


Nyílt napot szervezett a Hagyományok Hegye főképe
Nemrég a Hegy Napján ismerkedhettek az érdeklődők az Öreghegyben kiépített történelmi, néprajzi és természeti központtal, most pedig nyílt nappal mutatkozott be a Hagyományok Hegye. Az izgalmas kikapcsolódási lehetőségeket kínáló létesítmény ezúttal nem a baráti és társegyesületek részvételével bonyolította le programját, hanem egy szűk szeletet igyekezett megmutatni mindabból, amit a Hagyományok Hegye Egyesület végez, s véghez vitt az utóbbi néhány évben.

Az első nyílt napot azzal a céllal szervezték meg ma délután, hogy az év során minél több alkalommal és minél szélesebb körben ismertessék meg a Hagyományok Hegye nyújtotta lehetőségeket és adottságokat az érdeklődőkkel. A történelem arra kötelezi a Hagyományok Hegye Egyesület tagjait, hogy méltó emléket állítsanak eleinknek. Ez meg is történt, a hegy oldalában kopjafa őrzi a korábban bizonyított történelmi gyökereket, a területen ugyanis 1962-ben avar sírokat tártak fel. Ezen történelmi tények, valamint a természet és a néprajz hármas egysége jelenik meg a Hagyományok Hegye rendezvényein.

A nyílt napon több helyszínen várta program, bemutató vagy éppen foglalkozás a látogatókat. Folyamatosan épül és gazdagodik a Természet ösvénye, melyen végighaladva ma már több mint 100 növény-és állatfajjal, valamint azok ismertetőivel találkozhatunk. Tavasztól késő őszig áll a jurta, melyben kiállítás mutatja be az avar harcosok fegyvereit, életmódját, viseletét és hétköznapi, használati tárgyait. Az érdeklődők kipróbálhatták az íjak használatát, részt vehettek az avar hétpróbán, bepillantást nyerhettek a pásztorok mindennapjaiba és megtekinthették a Kassai Lovasíjász Iskola csapatának edzését.

A Hagyományok Hegye Egyesület tovább ténykedik a történelmi, néprajzi és természeti központ fejlesztésén. Az év hátralévő részében kisebb programokat szerveznek és iskolai, illetve felnőtt csoportokat is fogadnak a Hagyományok Hegye bemutatása céljából. 

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-01 14:05:33

A Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes volt a meglepetés koncert fellépője


ajánlott cikk főképe

2020-04-09 13:24:04

Húsvéti ajándék százezer forint értékben


ajánlott cikk főképe

2020-04-27 13:17:36

Megújul a víztorony tetőszigetelése


ajánlott cikk főképe

2020-07-04 21:51:52

Keresztülhajtott egy autó az új futópályán