Több millió forint kárt okoztak az internetes csalók


2013-09-23 07:47:09  | cikk:  | 


Közel negyven sértettje van annak a büntetőeljárásnak, amelyet négy férfi ellen folytat a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya több rendbeli csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 36 éves K. Sándor, a 28 éves F. Csaba és a 25 éves K. József kecskeméti lakosok negyedik társukkal, a 23 éves K. Tibor szegedi lakossal együttműködve 2013. február elejétől 2013. április végéig egy internetes portálon – más-más felhasználónéven regisztrálva – számítástechnikai, elektronikai és mobiltávközlési eszközöket kínáltak eladásra. Az ország különböző területeiről vásárlóként jelentkező sértettektől a vételár előre utalását kérték, ám a terméket ezt követően nem küldték meg részükre. Ezzel a módszerrel az elkövetők mintegy 37 személyt károsítottak meg több millió forint összértékben.

A Pápai Rendőrkapitányság a négy gyanúsított közül első ízben K. Sándor ellen adott ki elfogatóparancsot. A férfit 2013. május közepén a rendőrök elfogták, ezt követően a Veszprémi Járásbíróság elrendelte előzetes letartóztatását. A további három gyanúsított alapos felderítő munka eredményeként került a nyomozók látókörébe. Őket összehangolt rendőri akció eredményeként 2013. szeptember 17-én kora reggel Szegeden és Kecskeméten sikerült elfognia a pápai egyenruhásoknak. A feltételezett elkövetők lakásán a bűncselekmények bizonyítására alkalmas elektronikai eszközöket foglaltak le a bűnügyes kollégák. Az őrizetbe vett három gyanúsított közül F. Csabát 2013. szeptember 19-én szintén előzetes letartóztatásba helyezte a Veszprémi Járásbíróság.

Képek:

nincsenek képek

A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet

A Pápai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója a segítségnyújtás lehetőségeiről is tájékoztatta a jelenlévőket.

November 25-ét 1981-ben nyilvánították a nők elleni erőszak megszüntetésének a világnapjává. Ebből az alkalomból a Pápai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója...

2019-11-28 09:37:32

A nők elleni erőszak megszüntetéséért


ajánlott cikk főképe

2019-11-10 12:53:21

Kiegészítő felszerelés a szolgálati gépkocsikban


ajánlott cikk főképe

2019-11-29 11:25:30

Az együttműködést értékelték


ajánlott cikk főképe

2020-01-09 13:50:30

Lezárt akta: Sorompónak ütközött