„Érzékenyítő” drámafoglalkozás a Fáy óvodásoknak


2013-09-24 20:32:42  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„Érzékenyítő” drámafoglalkozás a Fáy óvodásoknak főképe
Kunné Darók Anikó óvoda-és drámapedagógus és lánya, Kun Dóra tartottak „érzékenyítő” drámafoglalkozást a Fáy András lakótelepi Óvoda három interkulturális csoportjában, valamint az óvodapedagógusoknak egy sikeres európai uniós pályázat keretein belül. A program célja, hogy a másságot, a toleranciát a drámapedagógia nyelvén beköltöztessék a gyerekekbe fogalmaztak a szakemberek.
A kicsiknek mesék segítségével mutatták be a drámapedagógiát. Kunné Darók Anikó amellett, hogy drámapedagógus, óvónőként is dolgozik Jászberényben.
- A dráma alapja a szerep. Gyermekkorban az apróságok egyik kedvenc időtöltése a szerepjátékok. Én elsősorban a másságra, a toleranciára érzékenyítem a gyerekeket. Minden gyermeknek más az érintéskultúrája, a nyelvezete, a metakommunikációja és ezzel játszunk egy drámás helyzetben, ami azt jelenti, hogy „mintha helyzetben” játszunk egy adott problémával, amiben kipróbálhatjuk magukat. A kicsikkel a Két kicsi bocs meg a róka történetét dolgoztuk fel, melyben a magatartási szokásokkal foglalkozunk. A másik játék az előítéletekről szól, ez már összetettebb drámajáték - mondta a drámapedagógus.
A foglalkozásokat a gyerekek nagyon élvezték, önfeledten élték bele magukat a szerepjátékokba.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-24 09:25:12

Mától a negyven év felettiek kapnak textil szájmaszkot


ajánlott cikk főképe

2020-05-21 13:50:45

A tarczys Hatvani Márk országos első helyezett informatikából


ajánlott cikk főképe

2020-05-23 11:48:18

Június 8-án kezdődik lomhulladék gyűjtési program


ajánlott cikk főképe

2020-05-07 14:20:02

Tartós élelmiszercsomagok a Máltai Szeretetszolgálattól