Segítség a telefonvonalak mellett - Újabb képzés indul a lelkisegély szolgálatnál


2013-09-25 14:25:41  | cikk: mo  | 


Képzésre várják a segíteni vágyó pápaiakat. A Telefonos Lelki Elsősegély Szolgálat Magyarországon 1950 óta, Pápán pedig 1990. márciusa óta igyekszik segíteni a krízishelyzetbe került embereken. Balázsné Márton Mária, a szolgálatot működtető Pax Animae Mentálhygienés Egyesület titkára arra hívta fel a figyelmet, hogy a szolgálat országosan meghatározott normák szerint működik, így a képzés is e szerint zajlik. Ez azt is jelenti, hogy a résztvevők a kurzus végeztével bármely szolgálatánál teljesíthetnek önkéntes munkát.

Balázsné Márton Mária elmondta, a lelkisegély szolgálat olyan személyek jelentkezést várja, akik motiváltak mások megsegítésére, és akik vállalják, hogy részt vesznek egy 80 órás tanfolyamon, melyet követően önkéntes munka keretében teljesítenének szolgálatot a telefonvonalak mellett. A 20-65 év közötti jelentkezőknek nincs más dolguk, mint a pápai Gróf Esterházy Kórház portáján leadni kézzel írott motivációs levelüket, illetve hagyományos formátumú önéletrajzukat. A titkár hozzátette azt is, a képzésre jelentkezés feltétele két írásbeli belépő, egy szóbeli elbeszélgetés és egy tesztlap kitöltése. A heti egy alkalommal zajló tanfolyamon a résztvevők elsajátítják a telefonos lelki elsősegélynyújtás technikáit, a konfliktuskezelés módjait, ezenkívül személyiségfejlesztő tréningeken is részt vesznek. Balázsné Márton Mária megjegyezte, a kurzus költségét a szolgálat állja.

A titkár felhívta a figyelmet arra is, hogy a tanfolyam október végén kezdődik, a jelentkezési határidő pedig október 6-a.

Információ: 116-123 segélyhívó telefonszám, 06-80-810-600, 06-30-3600-825

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-18 15:40:36

A háziorvosi és az ügyeleti rendelők ajtói is zárva vannak


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 16:15:53

Kezdődik a Gróf úti járdafelújítás


ajánlott cikk főképe

2020-01-19 10:31:31

Népszerű volt a Jégpályák éjszakája Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-03-17 20:15:43

dretgy.hu