Kirándulás a Gemenci Parkerdőbe


2013-11-05 10:03:24  | cikk: Döbröntei Miklós  | 


Kirándulás a Gemenci Parkerdőbe főképe
Szeptember 21-én  a Bakancsos Természetjáró körrel a Gemenci Parkerdőben túráztunk.Négy órás utazás előzte meg a kirándulást.melyet mindannyian izgalommal vártunk.Pörbölyről erdei kisvasúttal utaztun melyet a Rezét nevű gőzmozdony húzott. Malomtelelő megállóhelyig.A nyáron levonult árvíz miatt sajnos csak eddig jár az erdei kisvasút.Ez némiképp módosította az útvonal-tervet,de a látvány kárpótolt minket.Végigjártuk a Malomtelelői tanösvényt,ahol egy madármegfigyelő torony is található.A tanösvény tábláin a Gemenci erdő kialakulásáról,a jellemző ártéri növényzetről kaptunk információt.Ismét vonatra szálltunk és visszatértünk pörbölyre.Menet közben ,elkerített területeken megtekinthettük az erdőben élő állatokat.Elhagyva a Gemenci Kiránduló központot,Következett a Nyéki-Holt-Duna Tanösvény.Itt a sárközi-térségben  lezajlott folyószabályozásról,a ligeterdők növény- és állatvilágáról tájékozódhattunk.Ismét felejthetetlen élményekkel tértünk haza.A kirándulás egy 3 részes programsorozat első állomása volt,mely pályázati pénzből valósulhat meg.Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a Polgármesteri Hivatalnak a támogatásért.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet