Két együttműködési megállapodást kötött a PVCNÖ


2013-11-06 15:50:43  | cikk: mo  | 


Két együttműködési megállapodást kötött a PVCNÖ főképe
Megtartotta soron következő ülését a Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat (PVCNÖ). A Kozák János vezette ülésen a képviselők elfogadták a PVCNÖ 2013. évi háromnegyed éves gazdálkodásáról szóló beszámolót, majd a vegyes ügyek keretében határozati javaslatba foglalták a Pápai Rendőrkapitánysággal kötött együttműködési megállapodást.

Az ülésen részt vett Somogyi Csaba, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálatának munkatársa, aki a szervezet és a nemzetiségi önkormányzat közötti lehetséges együttműködési területeket – pl. igazságügyi mediáció, pártfogás, jogi segítségnyújtás, áldozattá válás – vázolta fel. Kozák János és a nemzetiségi képviselő-testület tagjai hangsúlyozták, készek az együttműködésre, s szándékukat együttműködési megállapodásban is rögzítenék.

A vegyes ügyek keretében előkészítettek egy másik megállapodást is a Veszprémi Alkohol Drogsegély Ambulancia Egyesülettel is. Az egyesületi elnök az ülésen arról tájékoztatott, a droghasználók, illetve a szenvedélybetegek és a drogsegély ambulanciához segítségért fordulók száma egyre növekszik. Szabóné dr. Virányi Judit hozzátette azt is, a betegek között egyre nagyobb számban fordulnak elő roma származásúak. Az együttműködés keretében a felek megegyeztek több fórum lebonyolításában, melyen felhívják a figyelmet a droghasználat egészségkárosító hatásaira.

Az ülés végén a PVCNÖ törvényi köztelezettségeinek eleget téve közmeghallgatással zárta a programot. Kozák János kiemelte megvalósult rendezvényeiket, majd említést tett a rendőrséggel, a drogsegély ambulanciával és a kormányhivatal Igazságügyi Szolgálatával kötött megállapodásról. Beszámolójában szólt arról is, 2014 márciusában egy nemzetiségi estet szerveznek, melyen a kultúra kapja a főszerepet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-11-10 10:07:27

Bagoly, feketemacska, vaníliás kifli és a többiek


ajánlott cikk főképe

2019-11-24 21:38:41

Pápai Drámaműhely


ajánlott cikk főképe

2019-09-12 11:39:23

Az Erzsébet ligetben rendezik szombaton az Erzsébetvárosi Napot


ajánlott cikk főképe

2019-11-07 16:41:27

Jótékony futók


PÁPA időjárás