Önkéntesnek lenni jó! - Virágokat ültettek az ovikban


2013-11-07 15:03:06  | cikk: mo  | 


Önkéntesnek lenni jó! - Virágokat ültettek az ovikban főképe
Az önkéntesség népszerűsítését célzó Önkéntes-Pont-Most!-projekt lehetőséget biztosít arra, hogy a város közintézményeiben virágokat ültessenek az önkéntesek, így az őszi időszakban több helyen – többek között iskolákban, egyházi intézményekben, az Egyesített Szociális Intézmények otthonaiban és a Városi Óvodák 10 tagóvodájában – kerti szerszámokat ragadnak a résztvevők és elültetik a projekt keretében beszerzett növényeket – tudtuk meg a projekt szakmai vezetőjétől.

A héten a Pápai Városi Óvodák valamennyi tagintézményében összegyűltek szülők, nevelők és gyerekek, hogy közösen ültessék el a virágokat, s varázsolják esztétikusabbá az óvodákat. A Szivárvány Óvoda vezetője elmondta, erikát, káposztavirágot, rózsaloncot és árvácskát ültettek ma délelőtt a balkonládákba. Minden óvoda hasonló mennyiségű növényt helyezett el az udvarokon. A gyerekek és a szülők nagy örömmel láttak neki a virágok elültetésének.

Vaspöri Ferencné elárulta azt is, pedagógiai programjuk kiemelt helyen kezeli a környezettudatos nevelést. A környezetesztétika tekintetében arra törekednek, hogy rendben, tisztán tartsák az óvodák udvarait, tavasszal pedig virágokkal díszíthessék azokat. A virágosítást általában a szülők segítségével oldják meg, most azonban nagyon örülnek annak, hogy nemcsak tavasszal, hanem ősszel is ültethetnek a szép növényekből.

Györkös Zsófi, a Huszár lakótelepi Óvoda csemetéje kérdésünkre elmondta, nagyon jól érezte magát a mai napon, izgalmas volt a virágok elültetése. Mint a legtöbb kislány, ő is nagyon szereti a virágokat, anyukájának is gyakran segít, amikor növényekkel díszíti otthonukat. Zsófi elárulta azt is, kedvenc virága a rózsa. És bár rózsát ma nem ültettek a csoporttal, mégis nagyon élvezte a programot.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-06 10:52:44

Múltidéző séta a zsidó temetőkben


ajánlott cikk főképe

2020-04-29 15:10:20

Online játékok, házhoz megy a könyv - Digitális térben működik a könyvtár


ajánlott cikk főképe

2020-04-18 16:38:40

A Katolikus Karitász is végzi segítő szolgálatát a veszélyhelyzetben


ajánlott cikk főképe

2020-05-10 12:47:03

Szentmise a szabadban