Önkéntesnek lenni jó! - Virágokat ültettek az ovikban


2013-11-07 15:03:06  | cikk: mo  | 


Önkéntesnek lenni jó! - Virágokat ültettek az ovikban főképe
Az önkéntesség népszerűsítését célzó Önkéntes-Pont-Most!-projekt lehetőséget biztosít arra, hogy a város közintézményeiben virágokat ültessenek az önkéntesek, így az őszi időszakban több helyen – többek között iskolákban, egyházi intézményekben, az Egyesített Szociális Intézmények otthonaiban és a Városi Óvodák 10 tagóvodájában – kerti szerszámokat ragadnak a résztvevők és elültetik a projekt keretében beszerzett növényeket – tudtuk meg a projekt szakmai vezetőjétől.

A héten a Pápai Városi Óvodák valamennyi tagintézményében összegyűltek szülők, nevelők és gyerekek, hogy közösen ültessék el a virágokat, s varázsolják esztétikusabbá az óvodákat. A Szivárvány Óvoda vezetője elmondta, erikát, káposztavirágot, rózsaloncot és árvácskát ültettek ma délelőtt a balkonládákba. Minden óvoda hasonló mennyiségű növényt helyezett el az udvarokon. A gyerekek és a szülők nagy örömmel láttak neki a virágok elültetésének.

Vaspöri Ferencné elárulta azt is, pedagógiai programjuk kiemelt helyen kezeli a környezettudatos nevelést. A környezetesztétika tekintetében arra törekednek, hogy rendben, tisztán tartsák az óvodák udvarait, tavasszal pedig virágokkal díszíthessék azokat. A virágosítást általában a szülők segítségével oldják meg, most azonban nagyon örülnek annak, hogy nemcsak tavasszal, hanem ősszel is ültethetnek a szép növényekből.

Györkös Zsófi, a Huszár lakótelepi Óvoda csemetéje kérdésünkre elmondta, nagyon jól érezte magát a mai napon, izgalmas volt a virágok elültetése. Mint a legtöbb kislány, ő is nagyon szereti a virágokat, anyukájának is gyakran segít, amikor növényekkel díszíti otthonukat. Zsófi elárulta azt is, kedvenc virága a rózsa. És bár rózsát ma nem ültettek a csoporttal, mégis nagyon élvezte a programot.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-07-11 21:35:32

Eperfát avattak a Refiben


ajánlott cikk főképe

2018-05-30 12:23:52

Sok résztvevő az Allegro népdaléneklési versenyén


ajánlott cikk főképe

2018-05-11 22:59:43

Elkezdődött a néptáncosok találkozója


ajánlott cikk főképe

2018-09-19 19:46:40

Okosan közlekedtek a Nátuskerti ovisok