Megkezdődött a Márton-ünnep


2013-11-09 09:50:55  | cikk: mo  | 


Megkezdődött a Márton-ünnep főképe
Népzene, néptánc, újbor, libasült és mulatság – így kezdődött a négynapos Márton-ünnep tegnap este. A színpadot a Tapolcafői Forrás Népdalkör, a Vadvirág néptáncegyüttes, a PRK Tánc-Lánc AMI növendékei, valamint az Allegro AMI Sindő népzenekara, majd a Retro zenekar töltötte meg az este folyamán. Újra benépesült a megújult Fő tér, a faházak szerteágazó borkínálattal várták vendégeiket, a pirosra sült libacombok és a lila hagymával gusztusosan megszórt libazsíros kenyér pedig csak úgy csalogatta a Fő térre látogatókat. A hagyomány szerint kötelező is ilyenkor hódolni a gasztronómiai élvezeteknek, hiszen aki Márton-napján libát nem eszik, egész éven át éhezik. És mivel a bornak Szent Márton a bírája, ezért az újbort is meg kell kóstolni. A pápaiaknak még három napjuk van arra, hogy a régi magyar hagyományok szerint tegyenek és egyenek. És persze igyanak, hiszen sok jóféle vörös és fehérborból kóstolhatnak a borkedvelők. Az újbor pedig egészen ízletes lett, a borosgazdák egybehangzó véleménye szerint jól sikerült az idei szüret, minőségi lett az újbor.

A Szent Márton-napi újbor ünnepe már délután folytatódik: játszóházak, játékos családi vetélkedő, színpadi produkciók, vásári komédia, népzene várja a mulatni vágyókat. A részletes program oldalunkon olvasható.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-10 16:46:31

Lemondta előadásait a JMSZK


ajánlott cikk főképe

2020-06-21 19:33:40

Sikeres volt a nemzetközi kutyakiállítás


ajánlott cikk főképe

2020-05-08 14:02:30

Elhunyt dr. Szundy Béla


ajánlott cikk főképe

2020-04-10 19:57:42

Nem lesznek nyilvánosak a szentmisék húsvétkor sem