Játszóház, Liba-Tour, színpadi produkciók - Márton-ünnep a Főt téren


2013-11-10 19:14:07  | cikk: mo  | 


Játszóház, Liba-Tour, színpadi produkciók - Márton-ünnep a Főt téren főképe
Tegnap az égiek nem voltak kegyesek a szervezőkhöz, a Szent Márton-napi újbor ünnepének legtöbb programját le kellett fújni a vigasztalhatatlan eső miatt. A színpadi produkciók elmaradtak ugyan, de a Márton-napi játszóház és a Liba-Tour elnevezésű családi vetélkedő tegnap is várta az érdeklődőket. Jöttek is szép számmal, s persze aki a rossz idő miatt inkább otthon töltötte a szombat délutánt, az bepótolhatta a játékot a mai napon. Értékes nyereményekért szállhattak harcba a családok, négy helyszínen kellett helyt állniuk. A Liba-Tour menetlevél akkor volt teljes, ha mind a négy helyszínen – a Tourinform irodában, a Református Gyűjteményekben, a Kékfestő Múzeumban és végül a Szent István Római Katolikus Általános Iskola aulájában szervezett játszóházban is – megszerezték a feladatokért járó pecséteket.
Nagy Zsuzsanna igazán jól érezte magát a vetélkedőn, szerinte jó ötlet volt megszervezni. A fiatal lány lelkesen újságolta, hogy minden feladatot nagy örömmel végeztek el, írtak libatollal, összeállították a Márton-napi mondókát, nyomdáztak a Kékfestő Múzeumban és részt vettek a játszóházban is.

A Liba-Tour vetélkedő végállomása a katolikus iskola aulájában volt. A Márton-napi játszóházban nagy lelkesedéssel készültek az asztali díszek, vidám fakanalak, baglyok és egyéb színes ötletek. Mórocz Emma elárulta, édesanyjának készítette a cicát fakanálból. Rajzolt neki arcot, kötött rá masnit és még füleket is ragasztott rá. A kislány nagyon jól érezte magát a kézműves játszóházban – mesélte hírportálunknak.

Mindeközben továbbra is gazdag gasztronómiai kínálattal várták vendégeiket a borosgazdák és persze a libasült, valamint a zsíros kenyér is fogyott rendesen. Tömött sorokban várták kürtőskalácsukat az édesszájúak és a sült gesztenye is kiválóan csillapította egyesek éhségét. A Fő téren felállított színpadon egymást követték a fellépők, nemzetiségi műsorral készült a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola második osztálya, majd a Garabonciás együttes interaktív, találós kérdésekkel tűzdelt zenés műsorára tapsolhattak az érdeklődők.

Ma talán marad a felhős, de csapadékmentes idő, így az est folytatásában bátran léphet színpadra a Cimbaliband zenekar. Az együttes zenei repertoárjában a modern kelet európai életérzés keveredik a népzenével, viszont mindez természetes formában történik, mert ők egy igazi “multikulti” zenekar. Szerb harmonikás, magyar hegedűs, roma nagybőgős, sváb-magyar cimbalmos és gitáros, mindez egy sejtelmes női énekhanggal, és egy jazzdobossal megfűszerezve. Merítenek a magyar népzene, a klasszikus zene, a jazz, a balkáni népzene, a rock’n’roll világából, de két dolog mégis összetartja a bandát, a barátság, és egy igazi varázslatos magyar hangszer: a cimbalom.  

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-24 14:34:33

Lánczi Tamás: Európa jövője nagy kérdés


ajánlott cikk főképe

2020-07-02 16:37:39

Ismét várja a látogatókat a zsinagóga


ajánlott cikk főképe

2020-04-16 12:26:31

Gépkocsifeltörőket és unokázós csalókat fogtak el Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-02-21 16:37:19

Kiszebáb égetéssel elűzték a telet a Vajda Márta iskolában