Sikeres volt a pápai sakkhétvége


2013-11-11 11:51:54  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sikeres volt a pápai sakkhétvége főképe
Két, sakkal kapcsolatos sporteseménynek is Pápa adott helyszínt a hétvégén. Előbb a Veszprém megyei általános iskolás bajnokság első játéknapját rendezték városunkban, vasárnap pedig a megyei első osztályú pontvadászat harmadik fordulóját játszották a mieink Révfülöp csapata ellen.
Az általános iskolás csapatbajnokságban az egyesületek általános iskolás korú játékosai játszanak, nem pedig egy adott iskola indítja csapatát. A szezonban három fordulót rendeznek, azonban páratlan számú induló nevezett, így egy csapat minden fordulóban szabadnapos. Egy alakulat hat főből áll, a szabályok értelmében egy alsó tagozatos és egy lány szerepeltetése kötelező. Dupla körmérkőzéses rendszerben zajlik a bajnokság, a gondolkodási idő 30-30 perc. A mieink előbb a legerősebbnek tartott Ajkai ASSE alakulatától 3.5-2.5 arányban vereséget szenvedtek, majd Tapolca csapatával döntetlenre végeztek (3-3), így jelen pillanatban az öt csapat közül a negyedikek a tabellán, de a végén a dobogóra várhatóak a versenyzők, jelen pillanatban az ASSE csapata áll az élen. A folytatás tavasszal lesz Tapolcán vagy Ajkán.
Vasárnap a megyei I. osztályban az elmúlt évek eredményei alapján leggyengébbnek tartott Révfülöp csapatát fogadták a pápaiak.
- Győzelmet vártam előzetesen, csak az arány lehetett kérdéses, hiszen elég erősen tudtunk leülni. Végül is 9.5 – 2.5 arányban múlta felül a PSE sakkcsapata a vendégcsapatot, amivel elégedett voltam. Nyertek: Gyutai Nándor, Varga Gyula, Kurics László, Bartók Zoltán, Kerecsényi Zoltán, Katona György, Margl Roland és Döbröntei Dávid, döntetlent ért el: Mezei Zsolt, Buzás Gyula és Kiss Zoltán. Ezzel a győzelemmel továbbra is a tabella élén vagyunk, köszönhető ez annak is, hogy idén végre mindenkinek megtaláltuk a megfelelő helyet a csapatban. A sikerekhez hozzájárult az is, hogy az első táblára sikerült vendégjátékosként Kurics Lászlót leigazolnunk, aki a Győri Elektromos NBI/B-s csapatának tagja – mondta el Kiss Csaba szakosztályvezető.
A PSE legközelebb november 30-án gyerekversenyre utazik Kapuvárra, december 1-én pedig a megyei I. osztályú bajnokság 4. fordulójában Tapolcán szerepelnek. Az a meccs sorsdöntő lehet a végső helyezésüket illetően, a cél természetesen a dobogó legfelső foka.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-14 19:27:33

Egy vereség, egy döntetlen


ajánlott cikk főképe

2020-05-28 19:26:49

Perutz FC: Ismét a pályán


ajánlott cikk főképe

2020-03-12 17:55:31

Egy tucat PELC gól


ajánlott cikk főképe

2020-07-27 19:38:46

Nyárfelező asztalitenisz verseny