Pályaválasztási és nyílt nap a Petőfiben


2013-11-11 21:26:55  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Pályaválasztási és nyílt nap a Petőfiben főképe
Elkezdődött a pályaválasztási időszak az általános iskolás végzős diákok számára, melyre a középiskolák is készülnek. A múlt pénteken tartották a Sportcsarnokban a pályaválasztási napot. Most pedig az egyes intézményekben folyó munkába is betekintést nyerhetnek az érdeklődők. Ma délelőtt tartották a Petőfi Sándor Gimnázium pályaválasztási és nyílt napját, mely nagyon sok érdeklődőt vonzott. A hagyományos program a diákönkormányzat tagjainak vetítéssel egybekötött tájékoztatójával kezdődött az aulában, majd a leendő elsősök különböző órákra látogathattak el, ahol bepillantást nyerhettek az intézményben folyó oktató-nevelő munkába. Huszár Endre iskolaigazgató hírportálunknak elmondta, a 2014/2015-ös tanévben is négy tagozatot, vagyis három osztályt szeretnének indítani.
- A beiskolázás nagyon komoly feladat a középiskolák számára. A nyílt nap kettős célt szolgált, az egyik, hogy bemutassuk milyen képzéseink vannak, valamint azt, hogy a tanórákról hiteles képet kapjanak a diákok. A jövő tanévben is négy tagozatot, a kéttannyelvűt, az általános képzésűt, a természettudományos képzésűt és az emelt szintű német tagozatú osztályt szeretnénk indítani. A legnagyobb érdeklődés a kéttannyelvű tagozat iránt mutatkozik. A nyelvi előkészítő év után a tanulók a közismereti tantárgyakat angol nyelven tanulják, és tanulmányaik végén kétnyelvű érettségit tesznek, amely eredményétől függően közép, vagy emelt szintű nyelvvizsgának felel meg. A tanulók munkáját angol nyelvi lektor is és jelentős mennyiségű könyvtári anyag is segíti. A négy évfolyamos emelt természettudományos tagozaton a biológiát, a kémiát és a fizikát négy év átlagában heti négy órában tanítjuk. Ezt azoknak ajánljuk elsősorban, akik a felsőoktatásban természettudományos vonalon szeretnének továbbtanulni. A négy évfolyamos emelt német képzésen a német nyelvet heti 6 órában tanítjuk. Ez a magas óraszám lehetővé teszi a közép, illetve a felsőfokú nyelvvizsga letételét is. Erre a képzésre főleg azokat várjuk, akik már tanultak németül, vagy akik német nemzetiségi oktatásban részesültek az általános iskolában. A négy évfolyamos általános képzésű osztályba pedig azokat a diákokat várjuk, akik még nem tudják, hol szeretnének továbbtanulni a felsőoktatásban, és szeretik az idegen nyelvet és az informatikát is. Az előbb említett osztályba, valamint az emelt szintű német nyelvi és természettudományi tagozatra nincs felvételi, a magyar-angol két tanítási nyelvű osztályba való bejutáshoz viszont központi írásbeli vizsgát kell tenni - mondta az igazgató.
A program délután folytatódott, ahol szülő-gyermek együtt hallgathatta meg az igazgató tájékoztatóját. Akik a mai nyílt napra nem tudtak elmenni a gimnáziumba, ne csüggedjenek, hiszen december 2-án és január 13-án lesz még lehetőségük az iskolába ellátogatni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-16 18:47:36

Nem fogad látogatókat a múzeum, a könyvtár, a JMSZK, az Esterházy-kastély és a Várkertfürdő


ajánlott cikk főképe

2020-03-16 15:29:35

Egyházi Andrea: A tanulás-tanítás új útja ez mindannyiunk számára


ajánlott cikk főképe

2020-03-16 14:26:05

Az MSZP helyi szervezete felajánlja a segítségét annak, aki igényli


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 20:39:25

Készül a tómeder a Schwenczel réten