Kéttornyúlakon és Borsosgyőrön ma tárgyalt a testület


2013-11-12 19:48:33  | cikk: mo  | 


Kéttornyúlakon és Borsosgyőrön ma tárgyalt a testület főképe
Megtartotta soron következő ülését Kéttornyúlaki Városrész Önkormányzata. A képviselők – Kovács Tiborné, Magvasi Józsefné, Szabó Attiláné és Velti József – , valamint az elnök, Máté István részvételével zajló ülésen a testület tagjai beszámolókat hallgattak meg és elfogadták az önkormányzat 2014. évi költségvetési koncepcióját.
A 2013-ban elfogadott költségvetési rendeletnek megfelelően a működési bevételek időarányosan teljesülnek, a fejlesztési kiadásoknál eltérés mutatkozik, de a szerződéseknek megfelelően folyik a kifizetések teljesítése. Mind a működésre, mind a fejlesztésekre a megfelelő források biztosítottak – hangzott el a településrész önkormányzati ülésén, majd a képviselők egyhangúlag elfogadták az önkormányzat 2013. évi háromnegyed éves gazdálkodásáról szóló beszámolót, melyet Pápa Város Képviselőtestülete csütörtöki ülésén tárgyal majd.
Ugyancsak a november 14-i ülésen tárgyal a testület Pápa Város Önkormányzata 2014. évi költségvetési koncepciójáról, az Egyesített Szociális Intézmény, valamint az Egészségügyi Alapellátási Intézet tevékenységéről. Ezenkívül szó lesz a Tapolca patak revitalizációjának második üteméről is. Az ESZI beszámolója kapcsán Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezető szólt a gyermekjóléti szolgáltatásról, a jelzőrendszeres segítségnyújtásról, az idősgondozásról, az élelmiszersegély-osztásról, a hajléktalanszálló fejlesztéséről és a szakhatósági ellenőrzésekről. Az Egészségügyi Alapellátási Intézet tevékenységéről dr. Burcsi Elemér beszélt. Az orvos-igazgató említést tett a felnőtt és gyermekháziorvosi körzetekről, a védőnői szolgálatról, a fogászati alapellátásról és a központi ügyeleti ellátásról. A testület tagjai mind a négy előterjesztést elfogadásra javasolták.
A kéttornyúlaki városrészi önkormányzat első ízben hallgatott meg beszámolót a Közterület-felügyelet és a Városgondnokság településrészt érintő tevékenységéről. Előbbi tekintetében Radó István csoportvezető beszámolójából kiderült, a felügyelet 2013-ban öt alkalommal végzett ellenőrzést Kéttornyúlakon. A lakosságot közvetlenül érintő intézkedésre nem volt szükség, amely a lakosság környezetbarát szemléletének köszönhető. A településrész lakossága nagy figyelmet fordít lakókörnyezetének tisztán tartására. A Városgondnokság tevékenységéről Bánhidi László intézményvezető adott tájékoztatást. A városrész közterületeit az intézmény dolgozói tartották rendben szeptember 1-ig. Ezt követően egy fő falugondok látja el a karbantartási, fenntartási munkálatokat. Minkét beszámolót egyhangúlag elfogadta a részönkormányzati testület.

Ugyancsak a csütörtöki ülésen tárgyalandó napirendi pontokat véleményezte Borsosgyőri Városrész Önkormányzata is, kiegészítve a Közterület-felügyelet és a Városgondokság beszámolójával. A képviselők – Varga Zoltánné és Tóth József – , valamint az elnök, Máté István, három igen szavazat mellett elfogadásra javasolta a kéttornyúlaki testület által is tárgyalt beszámolókat és a 2014. évi költségvetési koncepciót, majd meghallgatták Radó István és Bánhidi László szóbeli tájékoztatóját.
A Közterület-felügyelet ebben az évben négy alkalommal végzett ellenőrzést Borsosgyőrön, számottevő intézkedésre itt sem volt szükség, illetve figyelmeztetés után az adott problémák megszűntek. A Városgondnokság vezetője arról számolt be, a településrész közterületeinek gondozását falugondok végzi. Bánhidi László beszámolt arról is, a közutak kátyúzási munkálatait elvégezték, valamint tevékenyen részt vettek a rendezvények előkészítésében és sikeres megvalósításában.

A testület a beszámolókat elfogadta, majd mindkét ülés a lakossági kérdések megválaszolásával zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-30 21:40:05

Szigorú szabályok, folyamatos munkavégzés a Városgondnokságnál


ajánlott cikk főképe

2020-03-18 14:36:33

Vasárnaponként élő istentiszteleti közvetítés a református templomból


ajánlott cikk főképe

2020-03-20 13:22:49

Kesztyűben a piaci árusok


ajánlott cikk főképe

2020-05-09 19:10:36

A sportcsarnok küzdőterén is megindult a munka